Любі друзі!

Бібліотеки тимчасово зустрічі з користувачами не проводять внаслідок карантинних обмежень, але робота продовжується.

Клуб шанувальників кіно ЦМБ запрошує на чергове засідання і пропонує переглянути художній фільм «Час перших».  Це кінокартина 2017року, режисер Дмитро Кисельов. В ній розповідається про події, які відбувалися у 60-ті роки минулого століття. 18 березня 1965 року з космодрому Байконур стартував космічний корабель "Восход-2" з екіпажем у складі командира корабля Павла Івановича Бєляєва і другого пілота Олексія Архиповича Леонова. Незабаром після виходу корабля на навколоземну орбіту (на другому витку) Олексій Леонов у скафандрі вперше у світі здійснив вихід у відкритий космічний простір і 12 хвилин 9 секунд "плавав" поруч з космічним кораблем, з'єднаний із  ним п'ятиметровим страховим канатом.

Про те, як знімалась ця кінокартина, можна дізнатись з інтерв’ю льотчика-космонавта,  двічі Героя Радянського Союзу Олексія Леонова за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=SMyUs32UBuA

Нагадуємо, що 12 квітня ц.р. виповнилось 60 років першого польоту людини у космічний простір. 15 квітня виповнилось 100 років від дня народження українського космонавта Георгія Берегового. Тому «космічна» тема зустрічі у кіноклубі цілком виправдана.

Ще кілька слів про події фільму.  Готується перший  вихід людини у відкритий космос. Але за два тижні до старту вибухає тестовий корабель. Часу на виявлення причин немає. І нехай ризики величезні, держава не може поступитися лідерством. Досвідчений військовий льотчик Павло Бєляєв та його напарник Олексій Леонов, необстріляний і гарячий, який мріє про подвиг, - двоє людей, готові зробити крок у невідомість. Але ніхто не міг навіть припустити всього, з чим їм належало зіткнутися в польоті. У цій місії все, що тільки можна, пішло не так...

Зараз ми вже звикли до того, що сучасні космонавти під час виконання різноманітних монтажних робіт перебувають у відкритому космосі упродовж кількох годин. Але перший крок до цього все-таки зробив О.А. Леонов.

Подивитися кінокартину ви можете за посиланням:

https://ua-tv.net/drama/1036-chas-pershih-film.html

https://www.youtube.com/watch?v=Os6ORHmXNOs 
https://kino4ua.net/402-chas-pershih.html 
Просмотров: 321 | Добавил: AdministratoR | Дата: 15.04.2021 | Комментарии (1)