Шановні користувачі!

 

 

З 16 квітня по 10 травня в зв’язку з карантином перебування користувачів в приміщенні бібліотеки забороняється. Обслуговування здійснюється через «Вікно замовлень»:

  • повернення/обмін літератури,
  • ксерокопіювання,
  • друкування на принтері,
  • замовлення матеріалів для контрольних робіт, курсових та ін.,
  • подання документів для оформлення пенсій,
  • договори зміни постачальника газу тощо.

Контакти для довідок:

Телефони: 06274-4-15-68 та 06274-2-14-79,

e-mail: bahmutlibrary@gmail.com 

biblioteka-bakhmut@ukr.net 

Фейсбук «Бахмутська міська централізована бібліотечна система»

сайт http://artbiblio.ucoz.org/ Бахмутська міська ЦБС

Просмотров: 250 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.04.2021 | Комментарии (0)

Шановні користувачі!

16 квітня в ЦМБ повинна відбутись зустріч в медіа студії «Пісенний вернісаж». Оскільки масові заходи в бібліотеці тимчасово не проводяться, пропонуємо всім бажаючим переглянути інформацію, з якою планувалось познайомити читачів при зустрічі.

Почнемо з… поезії. 7 квітня 2021р. виповнилось 200 років від дня народження французького поета Шарля Бодлера. Детальніше про поета можна прочитати тут http://artbiblio.ucoz.org/news/korol_poetiv_do_200_richchja_vid_dnja_narodzhennja_sharlja_bodlera/2021-04-08-1227    

На вірші Шарля Бодлера написано кілька пісень. Це романс Юрія Едельштейна в перекладі  Вільгельма Левіка «Осіння пісня». У виконанні Ганни Смірнової, гітара – Віктор Афонський, романс можна прослухати за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=7k4kOlyJAcg&ab_channel=YuriEdelshtein

Кілька слів про автора музики. Юрій Едельштейн, інженер, емігрував з Радянського Союзу до Ізраїлю на початку сімдесятих, працював за фахом. І писав музику до віршів близьких йому поетів. Так народився цілий цикл романсів на вірші поетів Срібного століття, які ожили в кінці століття двадцятого ... Деякі подробиці біографіЇ Юрія Едельштейна  можна знайти тут https://echo.msk.ru/programs/time/513438-echo/

Фотографії Юрія Едельштейна та деякі його романси можна послухати на сайті https://multi-focal.blog/2017/12/30/yuri-sara/

Канал Юрія Едельштейна - https://www.youtube.com/channel/UCFbzuBUMOA4JG2ndkOhErug

До речі, дочка Юрія Едельштейна Ганна Азарі  у 1999-2003 роках булу послом Ізраїлю в Україні.

Повертаємось до Бодлера. Є ще одна пісня, написана на його вірші – це «Запрошення до подорожі». Композитор Давид Тухманов, переклад Ірини Озерової. Ця пісня увійшла до альбому «По хвилі моєї пам’яті», який вийшов у 1976р. В цьому році альбом відзначає своє 45-річчя. Тому цілком зрозуміло, що саме сприяло вибору такої теми для квітневої зустрічі у нашій медіа студії «Пісенний вернісаж».

Отже, «По хвилі моєї пам'яті» - концептуальний альбом композитора Давида Тухманова. Назву отримав по одній з пісень,  на вірші Ніколаса Гільєна в перекладі Інни Тинянової. Музиканти, які брали участь в запису альбому, і ті, що не брали, оцінювали його як «революцію» в сучасній їм (перш за все радянській) популярній музиці. Відразу після своєї появи альбом став в СРСР культовим. Велика частина молодих і маловідомих на момент видання альбому солістів отримала завдяки йому всесоюзну популярність.

Створення подібного альбому було зумовлено часом. Сам Тухманов, який вже написав кілька шлягерів, відчував, що як композитор реалізований не повністю. Свої знання в області класичної музики він хотів поєднати «з ритмічними формами популярної музики - електронним звучанням, аранжуванням ...».

Час роботи над диском також співпав з переломним моментом в радянській естраді, про який Тухманов говорив: «Спів в сучасній манері важко приживався на нашій естраді, вважалося, що потрібно співати класично поставленими голосами і краще без мікрофона. Але мікрофонний спів дозволив виявити в голосі нові фарби!». Тухманов називав альбом «циклом», а його написання - «творчістю». Жанр всього альбому він визначав як арт-рок. Цікаво, що всі клавішні партії в альбомі були зіграні самим композитором.

Детальніше про історію створення альбому - http://surl.li/qwyw

Не можна не сказати більш детально про самого композитора. У  минулому, 2020 році, Давиду Тухманову  виповнилось 80 років. В рамках студії було заплановано липневу зустріч присвятити саме йому, але внаслідок карантинних обмежень масові заходи не проводились. Більше інформації про композитора на наступних сайтах:

Біографія -  http://surl.li/qwyr

Фільм про композитора «Особисті речі» http://surl.li/qwyt

Документальний фільм «Найтихіший ювілей» (2020р.) http://surl.li/qwza

https://stuki-druki.com/authors/Tuhmanov-David.php

Прослухати альбом «По хвилі моєї пам’яті» можна за посиланням http://surl.li/qwzc

Це частина з запланованого матеріалу. Більше інформації буде на зустрічі вживу, коли бібліотека відкриється. На все добре, бувайте здорові! Приємного перегляду та чудових спогадів!

Категория: Масові заходи | Просмотров: 274 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.04.2021 | Комментарии (0)

"Читаємо дітям"- центральна міська бібліотека презентує дитячу літературу, отриману від Українського інституту книги в рамках програми "Поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек".

#програма_поповнення_фондів_бібліотек

#програма_УІК

#Український_інститут_книги

#програма_поповнення_книжкових_фондів_2020

 

Просмотров: 424 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.04.2021 | Комментарии (0)