Великому подвигу захисників і визволителів нашої держави був присвячений вечір пам’яті «Пам’ять про Вас в нашім серці жива»  у бібліотеці-філіалі №2.

Головним героєм вечора став полковник в запасі Величко Ілля Федорович, який ще юнаком допомагав кувати Перемогу, був в підпільній організації, декілька разів був поранений, пройшов війну від Праги до Берліна. Присутні (учні 5 класу ОШ №12) з цікавістю слухали його розповідь, ставили запитання. Вони подарували ветерану вірші різних поетів про війну та Перемогу. Катя Сліпак виконала дві пісні.

Наше місто теж не залишилось в стороні від німецької навали. Ведучі познайомили присутніх з тим, як Артемівськ боровся та перемагав, скільки горя прийшлось пережити мешканцям міста. Власні вірші про Перемогу подарувала наша читачка Неля Панкратіївна  Мельникова. З особливим трепетом присутні вшанували  пам’ять  загиблих хвилиною мовчання.

Під пісню «День Перемоги» діти вручили квіти ветерану  як символ радості життя і безкінечності.

До заходу була оформлена фотовиставка «Чтобы помнили…» нашого читача  фотохудожника  Андрія Парахіна.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 727 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

            З метою увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні, ушанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини працівники

бібліотеки-філіалу №1 на базі ЗОШ №15 провели літературно-музичну композицію «С чего начинается Родина». На захід були запрошені ветерани війни Л. К. Боюн, Є. І. Куришов та поетеса Г. К. Брей.

            Розпочалося свято вальсом випускників у виконанні Катерини Чалої та Михайла Коника, яке перервалося голосом диктора: «Сьогодні, 22 червня о 4 годині ранку, без об’яви війни…». Ветерани розповіли про героїчні будні Великої Вітчизняної війни, стійкість і мужність радянських воїнів, народних месників, які ціною власного життя наблизили величний День Перемоги. Їхні виступи діти слухали з великою увагою і цікавістю.

Присутні на заході переглянули слайд-шоу «Хроника военных лет», яке підготували учні. З великою гордістю і повагою вони показали фотокартки своїх рідних, які воювали на фронтах війни і розказували про їх героїчний шлях.

            Поетеса Г. К. Брей читала свої вірші, які прославляють безсмертний подвиг радянського народу.

            Символічно діти пов’язали «синие платочки» гостям свята і подарували квіти. Три покоління, присутні в залі: ветерани війни, вчителі і робітники бібліотеки, учні  гордо і зворушливо виконали пісні «Землянка», «Катюша», «Синий платочек» та ін.

Виставка-пам’ять « Кто говорит, что на войне не страшно, тот ничего не знает о войне», представлена присутнім - це світла пам’ять про велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей, вічна пам’ять про покоління сорокових років, яке ціною власного життя захистило прийдешні покоління.

Кожному з нас хотілося б зібрати всі квіти землі і покласти до ніг ветеранів.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 747 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

 

           Міська бібліотека для дітей спільно із школою мистецтв для юних читачів бібліотеки провели літературно-музичну зустріч «Вклонімося великим тим рокам», присвячену книгам і пісням воєнних років. У святково вбраному залі були оформлені книжкові  виставки та виставка малюнків читачів бібліотеки і учнів школи мистецтв.

           Музична зустріч розпочалася читанням віршів про війну та Перемогу у виконанні працівників бібліотеки. Про те, як народжувалися пісні воєнного часу, як вони допомагали солдатам перемагати ворога, а їх рідним чекати бійців з війни, розповіли  викладачі школи мистецтв. У виконанні учнів школи звучали відомі пісні і музичні композиції: «Священная война», «Песня фронтового шофера», «Турецкий марш», «Мальчишки» та  інші. Наприкінці свята  всі учасники і гості разом виконали улюблену всіма поколіннями ніжну і зворушливу пісню «Катюша».

         Літературно-музична зустріч  дала можливість читачам бібліотеки познайомитись з книгами про війну та Велику Перемогу,  прослухати та поспівати пісні  воєнної тематики.                                    

Категория: Масові заходи | Просмотров: 719 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

        В центральній міській бібліотеці відбулося засідання клубу шанувальників кіно. Його учасники переглянули дуже зворушливий, проникливий і трагічний фільм «Мальчик в полосатой пижаме». Фільм зняв режисер Марк Херман за романом Джона Бойна.  Це притча про Голокост, розказана дев'ятирічним Бруно, наївною і мало що ще розуміючою дитиною.

На початку викладач Артемівської школи мистецтв  О. Яковлєва та керівник студії міського центру дітей та юнацтва  О. Конюхова виконали попурі пісень воєнної пори.

Події фільму нікого не залишили байдужими, його дивились дійсно зі сльозами на очах.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 704 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

"Вічний вогонь подвигу". Під такою назвою в читальному залі пройшла патріотична година для студентів І-ІІ курсів Артемівського коледжу транспортної інфраструктури. Розпочався захід з перегляду воєнної хроніки, де був показаний важкий і довгий шлях до Перемоги. Хвилиною мовчання присутні віддали пошану всім тим, хто загинув під час Великої Вітчизняної війни.

Гостем заходу був ветеран Великої Вітчизняної війни, ветеран праці Лічман Микола Федорович, виступ якого присутні приймали з великим інтересом.

Артемівська поетеса Валентина Білецька прочитала вірш «Солдат Перемоги», який присвятила своєму батьку-фронтовику Леоніду Купліченко.

Вірші поетів-фронтовиків Е.Асадова, Ю.Друніної та О.Твардовського зворушливо та емоційно прочитала учасник війни Лариса Калюжна.

По закінченні зустрічі учасники народного хору ветеранів ВВВ та праці (керівник Девятко С.) виконали пісні воєнних років.

Також до уваги читачів та гостей читального залу бібліотеки представлена виставка плакатів воєнної тематики, які підготували студенти учбових закладів міста.

 

Просмотров: 662 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

 

     

 

     На абонементі центральної міської бібліотеки експонується книжкова виставка «Солдату-переможцю присвячується», на якій представлені кращі книги воєнної тематики. Відвідувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з матеріалами, що розкривають трагічні події не тільки на Україні, а і в рідному місті Артемівську. На виставці представлені фото загиблих воїнів, учасників війни, наших земляків Купліченко Л.М, Коник С.А., подвиг яких не згасне в віках. Основна мета виставки – показати користувачам бібліотеки якою ціною наш народ заплатив за Перемогу і навічно залишити в пам’яті ті великі події, передаючи їх від покоління до покоління. Виставка продовжить свою роботу до 11 травня.

 

 

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 664 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

В дни празднования Дня Победы в библиотеках Артемовской городской ЦБС был проведен цикл мероприятий.

«Чтобы помнили…»

В Интернет-центре центральной городской библиотеки в рамках «Библиотечной компьютерной академии» проведен тренинг «Чтобы помнили…».

Участники тренинга познакомились с наиболее интересными сайтами по истории Второй мировой и Великой Отечественной войн, о существующих электронных базах данных участников войны, узнали, как с помощью Интернет находить сведения о погибших и пропавших без вести,  и на какие сайты можно отправить  информацию о своих родных и близких, погибших в войну. С помощью мультимедийной карты слушатели проследили наиболее значительные события Великой Отечественной войны, знакомясь с текстовыми, аудио и видео материалами, совершили увлекательное виртуальное путешествие по мемориальному комплексу «Национальный музей Великой Отечественной войны 1941-1945гг.».

Тренинг прошел достаточно плодотворно, один из участников тренинга сразу же нашел неизвестную ранее информацию о месте захоронения своего деда, погибшего при форсировании Днепра в 1943г.

Как отметили присутствующие, такие тренинги очень полезны, дают много нового интересного материала, приобщают их к использованию современных информационных технологий в  различных сферах жизни, помогают сохранить память о прошлом и передать ее молодым.

Н. Захарова, нач. отдела информации ЦГБ.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 724 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)