09:07
Всесвітній день троянд

22 вересня відзначається Всесвітній день троянд. Але присвячена ця подія не квітам, а пацієнтам з раковими захворюваннями. Друга назва цього дня  - День благополуччя онкологічних хворих.

Цей пам’ятний день започатковано на пам’ять Мелінди Роуз, канадської дівчинки, якій у 12 років було поставлено діагноз – пухлина Аскіна, рідкісний тип ракової пухлини крові, яка росте на грудній стінці. Цей рідкісний вид раку визнається невиліковним – пацієнт вмирає за лічені тижні.

Після постановки діагнозу лікарі передбачили, що Мелінді залишилося жити всього кілька тижнів. Але Мелінда була надзвичайно сміливою і завдяки силі волі майже три роки боролася з хворобою. Крім того, вона підтримувала інших хворих, наповнивши останні дні їхнього життя радістю. Ця мужня дівчинка відправляла листи та вірші на електрону пошту людям, які вже втратили надію й опустили руки. У своїх листах Мелінда закликала їх до кінця боротися з хворобою, не Під час боротьби з раком Мелінда проводила більшу частину свого часу, консультуючи інших пацієнтів і запалюючи серед інших іскру надії на життя. Щоб зробити свої слова гучними, вона навіть запустила веб-сайт, де її мотиваційні слова заохочували широке коло людей, які мають справу з раком. Це викликало великий ентузіазм у пацієнтів.втрачати оптимізму та любові до життя.

1996 року Мелінди не стало, але на згадку про її мужність, витримку, бажання жити започатковано день підтримки онкохворих людей.

Тепер кожного року у цей день люди, котрі бажають підтримати хворих на рак, відправляють їм листівки, подарунки та квіти, особливо троянди, щоб висловити свою підтримку. Також організовуються інформаційні кампанії, за допомогою яких лікарі та волонтери розповідають про способи запобігання онкологічним захворюванням та ефективні міри боротьби з ними.

Рак - одне з найбільш смертоносних захворювань, від якого страждають мільйони людей у всьому світі.

Що саме відбувається в організмі, ураженому раком? Аномальні або пошкоджені клітини тіла починають неконтрольовано рости, коли імунна система фактично створена для їх усунення. Натомість вони поширюються на інші частини тіла, створюючи таким чином пухлини.

Онкологічні хворі та їхні сім'ї можуть відчувати психологічний вплив на додаток до фізичного стресу, який теж може сприяти раку. Ці невеликі акти доброти можуть мати значний позитивний вплив на пацієнтів.

Ми бажаємо здоров’я всім людям, особливо тим, хто зараз долає ці страшну хворобу – рак. Не втрачайте віри та надії, боріться і одужуйте!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 97 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Центральна міська бібліотека м. Бах, Бахмутська ТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]