07:22
Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

7 вересня відзначається Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Ця екологічна дата встановлена  Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 19 грудня 2019 року, щоб привернути увагу до проблеми якості повітря.

МЕТА ПОДІЇ

  • Підвищити обізнаність про важливість чистого повітря для здоров’я, продуктивності, економіки та навколишнього середовища.
  • Продемонструвати тісний зв’язок якості повітря з іншими глобальними проблемами, такими як зміна клімату.
  • Просувати рішення, які покращують якість повітря, шляхом обміну практичними знаннями, кращими практиками, інноваціями та історіями успіху.
  • Об’єднати різних учасників для узгоджених національних, регіональних та міжнародних підходів до ефективного управління якістю повітря.

Забруднення повітря не знає національних кордонів і тісно пов’язане з іншими глобальними кризами, такими як зміна клімату, втрата біорізноманіття, соціальний і гендерний паритет та економічний розвиток.

Забруднення повітря є найбільшим екологічним ризиком для здоров’я в наш час. Понад 99% населення світу дихає небезпечним повітрям, що призводить до таких захворювань, як інсульт, хвороби серця і легенів та рак. Забруднене повітря вбиває 6,7 мільйона людей на рік, а 2,4 мільярда людей піддаються небезпечному рівню забруднення повітря в побуті.

Міжнародний день чистого повітря за чисте небо закликає всіх – від урядів і корпорацій до спільнот та окремих громадян – об’єднатися заради чистого повітря.

Найважливішою складовою успіху є глобальна співпраця у цьому напрямку, як на державному рівні, так і на людському.

Ми повинні не лише захищати себе від впливу забрудненого середовища, а, насамперед, зробити все, щоб самим не ставати джерелом забруднення природи.

 

Повітря і не видно, і не чути.

Але без нього нам не обійтись.

Не можна ні хвилиночки пробути.

Ось ти навколо себе подивись.

Все дихає: листочок і травичка,

Метелик, що над квіткою летить.

І дише рибка й рак, і дише річка…

Повітря треба кожному, щоб жить.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 71 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, Бахмутська ТГ, центральна міська бібліотека м. Бах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]