Про любов сказано мільйони слів і написано гори книг, присвячених цьому чарівному й неперевершеному почуттю. Людина намагається порозумітися з собі подібними, у своєму розумінні цього почуття і того, що значить кохання саме для неї. Саме свого, особистого розуміння і визначення. І ось тут з’ясовується, що кохання неможливо не тільки побачити або почути, але його так само важко описати словами, у всякому разі так, щоб бути зрозумілим в точності, напевно.

Безперечно, ми сьогодні хочемо освідчитися в коханні книзі:

«Книго, ми дуже полюбмо тебе не тільки за те, хто ми є, а через те, ким ми стали, познайомившись з тобою. Ти наша дорога перлина, заради якої можна відмовитися від усіх скарбів світу.»

Пропонуємо вашій увазі презентацію «топ 7» найкращих книг про кохання.

Категория: Оголошення | Просмотров: 106 | Добавил: AdministratoR | Дата: 14.02.2023 | Комментарии (0)

13 лютого 1903 року народився  Жорж Сіменон, французький письменник, метр детективного жанру. Прославився завдяки серії детективів про поліцейського комісара Меґре. ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 88 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.02.2023 | Комментарии (1)

Є в українській історії, літературі та педагогіці одне ім'я, не досить відоме широкому загалу читачів, але від того не менш значуще.

Це Микола Андрійович Вербицький-Антіох. Виявляється, за різними джерелами, він був причетний до створення вірша, який потім став Державним гімном України.

Микола Андрійович Вербицький - Антіох народився 13 лютого (за новим стилем)  1843р. в достатньо заможній сім'ї старшого секретаря Чернігівської губернської управи Андрія Івановича Вербицького-Антіоха. Його хрещеною матір’ю була дальня родичка - княжна Софія Голіцина,  сестра майбутнього Чернігівського губернатора кн. Сергія Голіцина. Власне кажучі, прізвище у нього повинно було бути Антіох, та наприкінці правління Катерини Великої підполковник Матвій Антіох одружився з дочкою свого бригадира кн. Бориса Голіцина, отримав з приданим  Ірини Голіциної  сільце Вербиці у Новгород-Сіверському повіті з півсотнею кріпаків. З того часу Антіохи стали, як і належить дворянам, Антіохами-Вербицькими. ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 135 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.02.2023 | Комментарии (0)

Продовжуємо публікації з циклу "Цікаві факти про..."

Майже кожен з нас знає імена видатних винахідників - Томас Едісон, Леонардо да Вінчі, Нікола Тесла, Олександр Попов, Костянтин Ціолковський та ін.

А що вам говорять такі імена, як Мері Андерсон, Грейс Гопер, Джозефіна Кокрейн?

Практично нічого, хотя переважна кількість людей користуються речами, які з'явились саме завдяки цим жінкам. Сучасні водії навіть за кермо не сядуть, якщо не працює винахід Мері Андерсон. Сучасний побут багатьом важко уявити без наявності в домі винаходу Джозефіни Кокрейн.

Тож знайомимось, до Дня жінок та дівчат в науці (11 лютого) розповідаємо про жінок-винахідниць.

Мері Андерсон - автор "двірників" для автомобілів.

Одного зимового дня 1903 року Мері Андерсон їхала машиною до Нью-Йорка і помітила дорогою, що водій був змушений відчиняти вікно, аби змітати сніг з лобового скла. Це було небезпечно і пасажири мерзли.

Тоді пані Андерсон накреслила зразок гумової лопатки, якою можна було орудувати зсередини машини, і 1903 року отримала патент на свою розробку. ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 168 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.02.2023 | Комментарии (0)

11 лютого відзначається молоде, але важливе свято —  Міжнародний день ​​жінок і дівчаток в науці. Воно було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 2016 році з метою забезпечення повного і рівного доступу до участі в науці жінкам і дівчаткам.

Чи знаєте ви, що

Жінки почали займатися наукою ще з давніх часів, зокрема, Гіпатія Олександрійська (математика, астрономія, механіка) 370-415 рр. була однією з найвидатніших вчених свого часу.

Українські жінки ніколи не відставали від світових тенденцій. На даний момент в Україні жінок у науці 46% — майже вдвічі більше, ніж в середньому у світі.

Наразі Україна займає 12 місце за кількістю жінок-вчених в рейтингу серед 41 країни світу. Українки успішно працюють у різних галузях наук. Найбільше науковиць у галузях суспільних (65,8%), медичних (65,2%), гуманітарних (60,3%) наук; у технічних науках — 34,1%.

Українські дослідниці жаліються на гендерні упередження значно менше за своїх закордонних колег.

У Вікіпедії українським жінкам – науковицям присвячено 425 сторінок!

Сьогодні розповімо про 20 видатних українок та їхні відкриття, іноді зроблені попри все.

Єфи́менко Олекса́ндра Я́ківна (дівоче прізвище Ставро́вська, 18.04.1848 —  18.12.1918) — українська історикиня і етнографиня, перша жінка, що здобула ступінь докторка історії honoris causa (1910) за праці про політичний та соціально-економічний устрій України XVII—XVIII ст. ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 212 | Добавил: AdministratoR | Дата: 11.02.2023 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 115 116 117 118 119 ... 385 386 »