08:36
Сіменон Ж.

13 лютого 1903 року народився  Жорж Сіменон, французький письменник, метр детективного жанру. Прославився завдяки серії детективів про поліцейського комісара Меґре.

Батько письменника був простим службовцем страхової компанії. Сім'я, в якій ріс юний письменник, була дуже релігійною, тому хлопчик з раннього дитинства щотижня відвідував церкву. З роками Жорж Сіменон втратив віру в Бога і перестав ходити до церкви зовсім. Мати сподівалася, що юнак пов'яже своє життя з церковною службою, однак доля розпорядилася зовсім інакше. Коли Сіменон був ще студентом, з дому прийшла звістка про серйозну хворобу батька. Жоржу довелося залишити освіту. Він пройшов обов'язкову службу в армії, після чого відправився в Париж. Батько письменника помер, і юнак сподівався почати нове життя у великому місті.

Деякий час, облаштовуючись у Парижі, Сіменон працював у різних газетних видавництвах, де писав невеликі огляди і статті. В цей час Жорж сильно захопився літературою. Він багато читав і розвивався в культурній сфері.

У 1929 році в світ вийшов легендарний детективний роман Сіменона «Петерс Латиш», який розповідав про життя поліцейського Мегре. У центрі сюжету два хлопчики-близнюки. Один з хлопчиків завжди і у всьому перевершував іншого. Незважаючи на те що в дитинстві цей юнак був дуже розумним, а в школі відрізнявся своєю прекрасною успішністю, з роками він показав себе як досвідченого і розумного шахрая. Рік за роком він домагався нових висот, і одного разу він досяг свого апогею – йому вдалося зосередити у своїх руках владу над усіма сильними бандитськими угрупованнями. Другий же брат у цей час мріяв стати відомим драматургом, і терпів постійні приниження від свого близнюка, але одного разу зважився змінити долю, видавши себе за щасливого брата. Ймовірно, афера видалася б успішною, якби не своєчасне втручання комісара Меґре. Почитати твори онлайн Ж.Сіменона: https://www.ukrlib.com.ua/world/author.php?id=365

Категорія: Оголошення | Переглядів: 88 | Додав: AdministratoR | Теги: Сіменон, детектив, Управління культури Бахмутської міс, центральна міська бібліотека, Бахмутська ТГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 bahmutlibrary  
0
Дякую!  cry

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]