13 квітня до Світлого Христового Воскресіння в читальній залі бібліотеки-філіалу №2 пройшла народознавча веселка «Йде Великдень по Землі». Ведуча Луньова Л. Н. розповіла вихованцям старшої групи дитячого садочка №47 «Аленушка» про історію проведення Великодня, про зберігання народних сімейних традицій. Бібліотекарі показали дітям різноманітні засоби розмальовування пасхальних яєць.

Малеча завітала до стін бібліотеки зі своїми святковими малюнками та віршами, які були присвячені головному християнському святу.

Родзинкою свята став незвичайний майстер-клас «Розмалюй писанку за допомогою пластиліну». Дітлахи з натхненням майстрували з пластиліну свої власні писанки.

Спільна праця та кінцевий результат яскравих творчих робіт зєднали дітей та подарували незабутні радісні моменти напередодні Христового Воскресіння.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 514 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.04.2017 | Комментарии (0)

Історія свята бере свої коріння ще з далекого 1935 року, коли був укладений так званий Пакт Реріха - «Договір про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам’яток» у присутності президента США Т. Рузвельт і керівників 21-ї країни зі всього Американського континенту. У 1998 році Міжнародна ліга захисту культури запропонувала відзначати дату підписання Пакту Реріха у вигляді свята Міжнародного дня культури саме 15 квітня.

13 квітня 2017 р. в Центральній бібліотеці відбулось чергове засідання клубу «Будем стремиться к Прекрасному», присвячене саме цьому святу. З вітальним словом до присутніх звернулась голова Бахмутського Реріхівського товариства, вчитель за фахом, Бак В.Ф. Вона відзначила важливість та актуальність ідей та концепцій Пакта Реріха, оскільки саме культура є основою для виховання майбутніх поколінь у дусі гуманізму і миролюбності. Вона також презентувала і подарувала бібліотеці книгу Міжнародного Центру Реріха «Дети нового сознания». Авторами книги є вчені і педагоги, письменники та журналісти, звичайно, самі діти, творчість яких широко представлена в цій збірці.

О.Г. Букрєєва, співробітник Бахмутського Реріхівського товариства, звернула увагу присутніх на видавничу діяльність МЦР, яка отримала широку популярність серед читачів, багато книг МЦР стали бібліографічною рідкістю. У завершенні заходу Яковлєва Н.С., бібліотекар читальної зали, ознайомила присутніх з матеріалами виставки "Пакт Реріха: світ через культуру".

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 517 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.04.2017 | Комментарии (0)