12:06
Міжнародний день культури

Історія свята бере свої коріння ще з далекого 1935 року, коли був укладений так званий Пакт Реріха - «Договір про охорону художніх і наукових закладів та історичних пам’яток» у присутності президента США Т. Рузвельт і керівників 21-ї країни зі всього Американського континенту. У 1998 році Міжнародна ліга захисту культури запропонувала відзначати дату підписання Пакту Реріха у вигляді свята Міжнародного дня культури саме 15 квітня.

13 квітня 2017 р. в Центральній бібліотеці відбулось чергове засідання клубу «Будем стремиться к Прекрасному», присвячене саме цьому святу. З вітальним словом до присутніх звернулась голова Бахмутського Реріхівського товариства, вчитель за фахом, Бак В.Ф. Вона відзначила важливість та актуальність ідей та концепцій Пакта Реріха, оскільки саме культура є основою для виховання майбутніх поколінь у дусі гуманізму і миролюбності. Вона також презентувала і подарувала бібліотеці книгу Міжнародного Центру Реріха «Дети нового сознания». Авторами книги є вчені і педагоги, письменники та журналісти, звичайно, самі діти, творчість яких широко представлена в цій збірці.

О.Г. Букрєєва, співробітник Бахмутського Реріхівського товариства, звернула увагу присутніх на видавничу діяльність МЦР, яка отримала широку популярність серед читачів, багато книг МЦР стали бібліографічною рідкістю. У завершенні заходу Яковлєва Н.С., бібліотекар читальної зали, ознайомила присутніх з матеріалами виставки "Пакт Реріха: світ через культуру".

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 508 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]