«Птичья тема» в центральной библиотеке продолжается. 21 апреля в гости пришли ученики 7-Б класса УВК №11. По биологии они сейчас изучают поведение животных. В связи с этим библиотекари подготовили своеобразную орнитологическую фото-экскурсию «Птицы нашего города». На этой экскурсии ребята «открыли» для себя новые виды птиц, которые обитают в городе и его окрестностях, познакомились с особенностями их поведения. Учитель биологии Бак В.Ф. задала вопросы, позволяющие понять, насколько внимательно учащиеся смотрели и слушали предложенный материал. Ответы показали, что почти никто не остался равнодушным. Фото-экскурсия прошла интересно, главное – с пользой.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 551 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2017 | Комментарии (0)

20 квітня до центральної міської  бібліотеки  завітали  шановні гості: Косенко Юрій Анатолійович - голова правління громадської організації «Українська ініціатива» та Тимчишин Ольга Василівна - голова українського літературного товариства ім. Фрідеберта Тугласа. В наше старовинне місто вони приїхали з цікавою програмою. Гості ознайомили присутніх на заході бібліотекарів, студентів коледжу транспортної інфраструктури, членів міського Реріхівського товариствуа та ГО «Бахмут український», а також зацікавлених творчістю поета бахмутчан з європейською країною - Естонією, її досягненнями в галузі економіки і культури.

Цей захід проходив під егідою посольства Естонії в Україні і був присвячений вшануванню пам’яті класика естонської та світової літератури Юхана Лійва.

Юрій Косенко виклав присутнім непросту біографію відомого естонського класика, а голова українського літературного товариства Ольга Тимчишин познайомила з його прозовими творами. Працівники бібліотеки Ємець Олена та Полухіна Катерина прочитали вірші поета в перекладах на українську та російську мови. Лунали його вірші і на естонській мові. В кінці зустрічі ведуча щиро подякувала шановним гостям за знайомство з творчістю естонського поета, який доповнив літературну скарбницю кожного, хто прийшов на зустріч.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 526 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2017 | Комментарии (0)