23 січня в читальному залі ЦМБ на своє перше у 2017 році засідання зібрались члени клубу ветеранів «Теплий дім».

Це засідання було присвячене декілька темам. Незважаючи на те, що новорічні свята вже скінчилися, перша частина зустрічі була присвячена долі Різдва та новорічної ялинки за часів Радянського Союзу. Присутні з цікавістю слухали розповідь ведучої та переглянули документальний фільм про те, як у перші десятиліття радянської влади були заборонені не тільки Різдво, але й новорічна ялинка. Навіть сьомий день тижня – неділя – зник з радянського календаря. Коли й чому для світлого новорічного свята наступили темні часи. І як повертались у наше життя спочатку ялинка, а потім і Різдво.

Друга частина вже традиційно відбулась у відео мандрах країнами Євросоюзу, які здійснюються в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках». Члени клубу разом з авторами серії фільмів «Міста світу» «відвідали» Амстердам, познайомились з його традиціями та особливостями, архітектурою, звичаями його мешканців, системою виховання та взаємовідносинами. 

Наприкінці теж за традицією члени клубу ветеранів поздоровили іменинників, читали вірші, співали пісні, жартували. Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері, розходитися не хотілось.

Наступне засідання відбудеться у лютому. Чекаємо на нову зустріч!

 #EULIB

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 596 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.01.2017 | Комментарии (0)

Вечер памяти Юрия Левитанского, посвященный 95-летию со дня рождения выдающегося поэта ХХ века, прошел в читальном зале центральной городской библиотеки и вызвал огромный интерес любителей поэзии. Героем вечера Левитанский был выбран не случайно, так как поэт родился на Украине, в Черниговской области, а его школьные годы прошли в г.Сталино (Донецке). Он занимал активную гражданскую позицию. Юрий Давыдович, прошедший две войны, не мог спокойно смотреть на чеченскую трагедию  и резко выступал против войны в Чечне.

Основная часть вечера была представлена литературно - музыкальной композицией, посвященной жизни и творчеству Ю.Левитанского. Наряду с выступлениями членов клуба "Лира" В.Титова, Т.Музалевской, М.Коротунова, В.Овсяникова, были органично вплетены кадры из кинофильмов, видеозаписи песен, слайды. Мудрые, честные, удивительные стихи Левитанского близки и понятны нам и сейчас. А строчки "Каждый выбирает для себя женщину, религию, дорогу…." или " Да, говорю я, жизнь  все равно прекрасна,  даже когда трудна и когда опасна…" давно уже  стали  крылатыми.

                                                            

                                                                                                 Емец Е.И., ведущий библиотекарь ЦГБ

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 567 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.01.2017 | Комментарии (0)

19 січня міська бібліотека для дітей спільно з класним керівником 9-Б класу ЗОШ №5 Макогон Г. І. підготували і провели  патріотичну годину «Українська мрія – єдність, свобода і незалежність», присвячену Дню Соборності України. З розповіді ведучих учні дізналися, яке морально-політичне значення мав акт Злуки, який продемонстрував прагнення всіх українців до єднання в єдиній Cоборній державі. Бібліотекарем було зроблено огляд книг і цікавих історичних статей із періодичних видань: «Соборність України – нездоланна воля українців до свободи», «День Соборності України: історія свята». Представлені документи містили інформацію про події та політичні документи того часу. Діти декламували вірші про Україну, державу, соборність.

«Твоєю силою, волею, словом стала на Землі українській вільна Народна Республіка», - так  22 січня 1918 року,  вперше  у  XX  столітті,   була проголошена  українська  незалежність. Віримо, що територіальна цілісність України,  скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишиться непорушною.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 610 | Добавил: AdministratoR | Дата: 20.01.2017 | Комментарии (0)

12 січня 2017 року в читальній  залі центральної  міської бібліотеки пройшло  чергове  засідання  клубу  «Будем стремиться к прекрасному».  Захід був присвячений видатній жінці - болгарському державному, культурному та суспільному діячу Людмилі Тодорівні Живковій.

Бібліотекар Яковлєва Н. С. повідомила, що в 2017 році виповнюється 75 років з дня народження цієї великої жінки - борця за ідеали краси, культури та знань. Члени клубу із зацікавленням прослухали виступ члена Реріхівського товариства  Букрєєвої О. Г.. Вона  розповіла присутнім  про життя та творчий шлях Людмили Тодорівни, яка вклала всі свої сили в розвиток  болгарської культури  та залишила глибокі дослідження у сферах історії, мистецтва та культури. За своє  коротке життя вона встигла зробити  стільки, скільки багато хто не встигає за довгі роки.

Книжкова виставка-портрет «Только натянутая струна звенит» та відеоролик « Озаренная светом» стали гарним доповненням до заходу і ще раз нагадали читачам про надзвичайну людину, яка є прикладом для молодого покоління в багатьох країнах світу.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 598 | Добавил: AdministratoR | Дата: 20.01.2017 | Комментарии (0)

6  січня, напередодні Новорічних та Різдвяних свят, Інтернет-центр бібліотеки-філіалу №2 перетворився на різдвяний кінозал. Бібліотекарі підготували для учнів 3-5 класів, які зараз знаходяться на канікулах, мультимедійну годину  «І знову казка прийшла Новорічна».  Добірка новорічних казок дуже сподобалась юним гостям. Ім довго не хотялося залишати стіни бібліотеки, яка завжди тепло зустрічає своїх читачів.

Канікули продовжуються, тому співробітники бібліотеки запрошують всіх бажаючих поринули  у  чарівний  світ  різдвяних казок. Переконлива, ненав'язлива мораль казки змусить   розмірковувати,  порівнювати  свої  вчинки  із вчинками улюблених героїв. У казкових персонажів можна навчитися чесності, сміливості, наполегливості в подоланні перешкод, вірності в дружбі. Напевно, і  дорослі не відмовляться згадати дитинство і скласти компанію своєму малюкові.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 544 | Добавил: AdministratoR | Дата: 17.01.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 102 103 104 105 106 ... 180 181 »