28 січня в читальному залі центральної міської бібліотеки пройшло чергове засідання любителів подорожувати і читачі здійснили незабутню і захоплюючу «Прогулянку по Швейцарії».

Презентація, яку підготувала бібліотекар Алексєєва Оксана Сергіївна, познайомила с особливостями географічного положення і природи країни, більшу частину якої займають Альпійські гори, з основними символами Швейцарії такими як: альпійська корова, швейцарська біла вівчарка, швейцарський годинник , швейцарські сир та шоколад. Про економіку і туризм цієї дивовижної країни розповіла Грибанова Наталія Олексіївна. Усі з зацікавленням подивились відеофільми «25 цікавих фактів про Швейцарію», «Швейцарський сир», «Йодль – це культура швейцарців».

Про свої враження і перебування в країні з духмяними долинами, співаючими водопадами, старовинними містами, утопаючими у зелені, альпійськими селищами розповіла Руцька Кароліна Володимирівна, а про ментальність швейцарців  - Голопьорова Валентина Іванівна.

 Засідання  завершилось  «солодкою паузою», де за чашкою чаю усі  ділилися враженнями про почуте.

Члени клубу любителів подорожей на 2 години занурились  у реальне життя дивовижної країни і її мешканців. Зустріч пройшла в дружній обстановці, залишила незабутні враження і бажання відвідати цю чарівну країну.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 609 | Добавил: AdministratoR | Дата: 01.02.2017 | Комментарии (0)

27 січня за рішенням Генеральної асамблеї ООН і Європейського парламенту визнано Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Голокост - це найбільший в історії злочин проти людяності. В кожному окупованому місті  була своя трагедія. В Києві - Бабин Яр, в Бахмуті - "Камера №46" в алебастровій штольні заводу шампанських вин . Про це  йшла мова на уроці пам’ятної  дати "Голокост - пам'ять заради спасіння" в читальній залі  центральної  міської бібліотеки. На цей захід були запрошені учні 7 - Б класу НВК №11 (кл.кер. Кудіна О.І.). З виступу провідного бібліотекаря Ємець О. присутні дізналися про кількість жертв Голокосту, коли саме відбулося масове знищення євреїв, зачитувалися уривки зі спогадів очевидців трагедії. Розповідь  супроводжувалося  звуковим відеорядом. Також учні були ознайомлені з книжковою виставкою "Згадайте нас, бо ми колись жили…", де були представлені художні, довідкові, публіцистичні видання, журнальні та газетні статті. По закінченню всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 Пам'ять про Голокост необхідна всім нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 568 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.01.2017 | Комментарии (0)

23 січня в читальному залі ЦМБ на своє перше у 2017 році засідання зібрались члени клубу ветеранів «Теплий дім».

Це засідання було присвячене декілька темам. Незважаючи на те, що новорічні свята вже скінчилися, перша частина зустрічі була присвячена долі Різдва та новорічної ялинки за часів Радянського Союзу. Присутні з цікавістю слухали розповідь ведучої та переглянули документальний фільм про те, як у перші десятиліття радянської влади були заборонені не тільки Різдво, але й новорічна ялинка. Навіть сьомий день тижня – неділя – зник з радянського календаря. Коли й чому для світлого новорічного свята наступили темні часи. І як повертались у наше життя спочатку ялинка, а потім і Різдво.

Друга частина вже традиційно відбулась у відео мандрах країнами Євросоюзу, які здійснюються в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках». Члени клубу разом з авторами серії фільмів «Міста світу» «відвідали» Амстердам, познайомились з його традиціями та особливостями, архітектурою, звичаями його мешканців, системою виховання та взаємовідносинами. 

Наприкінці теж за традицією члени клубу ветеранів поздоровили іменинників, читали вірші, співали пісні, жартували. Засідання пройшло у теплій, дружній атмосфері, розходитися не хотілось.

Наступне засідання відбудеться у лютому. Чекаємо на нову зустріч!

 #EULIB

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 596 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.01.2017 | Комментарии (0)

Вечер памяти Юрия Левитанского, посвященный 95-летию со дня рождения выдающегося поэта ХХ века, прошел в читальном зале центральной городской библиотеки и вызвал огромный интерес любителей поэзии. Героем вечера Левитанский был выбран не случайно, так как поэт родился на Украине, в Черниговской области, а его школьные годы прошли в г.Сталино (Донецке). Он занимал активную гражданскую позицию. Юрий Давыдович, прошедший две войны, не мог спокойно смотреть на чеченскую трагедию  и резко выступал против войны в Чечне.

Основная часть вечера была представлена литературно - музыкальной композицией, посвященной жизни и творчеству Ю.Левитанского. Наряду с выступлениями членов клуба "Лира" В.Титова, Т.Музалевской, М.Коротунова, В.Овсяникова, были органично вплетены кадры из кинофильмов, видеозаписи песен, слайды. Мудрые, честные, удивительные стихи Левитанского близки и понятны нам и сейчас. А строчки "Каждый выбирает для себя женщину, религию, дорогу…." или " Да, говорю я, жизнь  все равно прекрасна,  даже когда трудна и когда опасна…" давно уже  стали  крылатыми.

                                                            

                                                                                                 Емец Е.И., ведущий библиотекарь ЦГБ

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 567 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.01.2017 | Комментарии (0)

19 січня міська бібліотека для дітей спільно з класним керівником 9-Б класу ЗОШ №5 Макогон Г. І. підготували і провели  патріотичну годину «Українська мрія – єдність, свобода і незалежність», присвячену Дню Соборності України. З розповіді ведучих учні дізналися, яке морально-політичне значення мав акт Злуки, який продемонстрував прагнення всіх українців до єднання в єдиній Cоборній державі. Бібліотекарем було зроблено огляд книг і цікавих історичних статей із періодичних видань: «Соборність України – нездоланна воля українців до свободи», «День Соборності України: історія свята». Представлені документи містили інформацію про події та політичні документи того часу. Діти декламували вірші про Україну, державу, соборність.

«Твоєю силою, волею, словом стала на Землі українській вільна Народна Республіка», - так  22 січня 1918 року,  вперше  у  XX  столітті,   була проголошена  українська  незалежність. Віримо, що територіальна цілісність України,  скріплена кров’ю незламних борців, навіки залишиться непорушною.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 609 | Добавил: AdministratoR | Дата: 20.01.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 101 102 103 104 105 ... 180 181 »