21 лютого 2017 року у бібліотеці-філіалі №2 учбова молодь міста могла ознайомитися з історією виникнення та розвитку рідної мови у різних країнах. Глобус літературний «Мова – духовне багатство кожного народу» бібліотекарі підготували до Міжнародного Дня рідної мови. Для своїх читачів вони представили твори видатних письменників та поетів різних куточків світу на англійській, українській, російській, німецькій, чеській та інших мовах. До уваги гостей шедеври вітчизняної та зарубіжної класики: «Пігмаліон» Бернарда Шоу, «Франкенштейн» Шеллі М., «Кобзар» Тараса Шевченка, «Трое в лодке…..» Джером К. Джером, «Человек в железной маске» Олександра Дюма, «Принц и нищий» Марка Твена, «Казки» Олександра Пушкіна та багато інших чудових творів.

Присутні були приємно вражені, коли один із читачів продекламував вірш Тараса Шевченка «Заповіт» на англійській та українській мовах. Знати свою рідну мову та вивчати інші – це підґрунтя для успішного подальшого життя кожної молодої людини, це розвиток інтелекту та нові можливості.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 595 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.02.2017 | Комментарии (0)

День рідної мови, який 21 лютого 2017 року святкує вся світова спільнота, не залишився поза увагою центральної міської бібліотеки. Спеціалісти відділу обслуговування підготували і провели для учнів 7-х класів НВК №11 (класні керівники – Кудіна В. І. та Антонюк Н. С.) змістовну, пізнавальну програму дня. Начальник відділу обслуговування Голопьорова В. І. відкрила свято, привітала всіх учасників і дала коротку інформаційну довідку про передумови та ухвалення цього дня організацією ЮНЕСКО. Бібліограф Горбуленко О. Г. представила відеопрезентацію про мови народностей, які проживають на території Бахмутського краю.

Учні школи читали вірші на різних мовах: українській, німецькій, французькій, японській, арабській. Студенти Горлівського інституту іноземних мов Баратова Нарбібі та Реджепова Зухра прочитали поезію туркменською мовою. В кінці свята – фото напам’ять та взаємні побажання про подальшу співпрацю бібліотеки і школи.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 607 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.02.2017 | Комментарии (0)

14 лютого 2017 року до міської бібліотеки для дітей завітали вихованці загальноосвітньої школи № 1, а також приєдналися всі бажаючі діти, щоб поринути в атмосферу Дня Святого Валентина. Цікавою була розповідь бібліотекаря про історію виникнення свята всіх закоханих, як святкують цей день в різних країнах та літературна вікторина «Історії кохання в літературі». Для дітей бібліотекарі також оформили книжкову виставку-інсталяцію «Найвідоміші історії кохання у класичній літературі».

В рамках студії розвитку та дозвілля дітей «Бібліокреатив» пройшла творча майстерня «Валентинка власноруч». Провела майстер-клас майстриня Тетяна Гольц з творчої майстерні «Оберіг». Діти зробили червоні валентинки за технікою оригамі.

Таким чином міська бібліотека для дітей привітала своїх читачів.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 571 | Добавил: AdministratoR | Дата: 15.02.2017 | Комментарии (0)

14 лютого в читальній залі бібліотеки-філіалу №2 пройшла творча майстерня «Створи валентинку своїми руками». Ведуча розповіла про загадкову історію дня Святого Валентина, який є найромантичним святом. Вихованці старшої групи дитячого закладу №16 «Ромашка» із натхненням мали змогу проявити творчі здібності у створенні яскравих валентинок .

Також діти відгадували загадки про це свято , подарували бібліотекарям валентинки, зроблені власноруч та побажали усім гарного настрою та натхнення.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 585 | Добавил: AdministratoR | Дата: 15.02.2017 | Комментарии (0)

28 січня в читальному залі центральної міської бібліотеки пройшло чергове засідання любителів подорожувати і читачі здійснили незабутню і захоплюючу «Прогулянку по Швейцарії».

Презентація, яку підготувала бібліотекар Алексєєва Оксана Сергіївна, познайомила с особливостями географічного положення і природи країни, більшу частину якої займають Альпійські гори, з основними символами Швейцарії такими як: альпійська корова, швейцарська біла вівчарка, швейцарський годинник , швейцарські сир та шоколад. Про економіку і туризм цієї дивовижної країни розповіла Грибанова Наталія Олексіївна. Усі з зацікавленням подивились відеофільми «25 цікавих фактів про Швейцарію», «Швейцарський сир», «Йодль – це культура швейцарців».

Про свої враження і перебування в країні з духмяними долинами, співаючими водопадами, старовинними містами, утопаючими у зелені, альпійськими селищами розповіла Руцька Кароліна Володимирівна, а про ментальність швейцарців  - Голопьорова Валентина Іванівна.

 Засідання  завершилось  «солодкою паузою», де за чашкою чаю усі  ділилися враженнями про почуте.

Члени клубу любителів подорожей на 2 години занурились  у реальне життя дивовижної країни і її мешканців. Зустріч пройшла в дружній обстановці, залишила незабутні враження і бажання відвідати цю чарівну країну.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 607 | Добавил: AdministratoR | Дата: 01.02.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 100 101 102 103 104 ... 180 181 »