10:48
Виставка-експозиція «Спасибі за життя, солдати Перемоги», присвячена 65-річчю Великої Перемоги
         На абонементі центральної міської бібліотеки розгорнута виставка-експозиція «Спасибі за життя, солдати Перемоги», яка присвячена 65-річчю Великої Перемоги радянського народу в Великій Вітчизняній війні. Вона складається з двох розділів.

В першому розділі виставки «Шлях мужності і слави» представлені збірки документів, архівні матеріали, документально-публіцистичні нариси, що розповідають про оборонні та наступальні операції радянських військ під час війни.

В розділі «Перемога ціни не має, різні долі – вона одна» розміщені Закони України, Укази Президента, Постанови Верховної Ради України – офіційні документи, які стосуються державної політики щодо ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни.

Окреме місце на виставці відводиться фронтовим листам – це ксерокопії фронтових листів наших земляків, фотографії воєнних кореспондентів, що знімали наших бійців під час привалу.

Найпочесніше місце займає «Книга памяти Украины. Донецкая область. Город Артёмовск. Артёмовский район», де увічнені імена жителів міста та району.

Також окремим підрозділом виділена художня література присвячена тяжким рокам війни: книги відомих поетів та письменників – К. Симонова, О. Гончара, О. Твардовського, О. Федорова, Ю. Бондарева; донецьких, артемівських літераторів – В. Браткова, М. Зайцева та багато інших.

Виставку вдало доповнюють експонати, що допомагають глибше розкрити тему -  це солдатська каска с червоною гвоздикою, Георгієвська стрічка, орден «За боєві заслуги», макет пам’ятника воїнам-визволителям.

            Виставка триватиме до кінця травня, а тому всі охочі мають змогу ознайомитись з її експонатами, доторкнутися до історії своєї країни, свого народу.
Категорія: Масові заходи | Переглядів: 1434 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]