16-18 березня 2010 р. в м. Рівне відбувся  Міжнародний семінар "Надання послуг людям з обмеженими фізичними можливостями у публічних бібліотеках”. 

На семінарі розглядалися проблемні питання роботи бібліотек України щодо налагодження якісного обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями та практичний досвід з організації інноваційних послуг для цієї категорії користувачів

Дуже цінним в роботі семінару було практичне ознайомлення із спеціальним програмним забезпеченням для незрячих та слабозорих людей "Jaws”, "Open Book”, "Magic”, що встановлене в центрі "Інтренет-Окуляр", який було відкрито у Рівненській державній обласній бібліотеці за програмою LEAP (Інтернет для читачів публічних бібліотек) у 2006 році.

Під час семінару відбулася презентація "Технології Веб 2.0 на допомогу бібліотекарю: книжки нового формату, подкасти” під час якої  були розглянуті можливості практичної реалізації новітніх технологій в роботі бібліотеки задля покращення обслуговування людей з особливими потребами.

В кінці семінару учасники сформулювали основні висновки, ідеї, думки щодо перспектив розширення послуг для людей з особливими потребами в публічній бібліотеці.

           До участі у роботі Міжнародного семінару-тренінгу була запрошена методист І-ої категорії  центральної міської бібліотеки  О. Терещенко.
Категория: Оголошення | Просмотров: 1340 | Добавил: Admin | Дата: 13.04.2010 | Комментарии (0)