07:26
Бібліотечний еко-круїз «Хіт-парад природних див»

Бібліотечний еко-круїз «Хіт-парад природних див»

Дуже цікаву подорож унікальними місцями нашої планети здійснили 22 квітня читачі Центральної міської бібліотеки. Гори, печери, морські глибини – все під силу допитливим та сміливим. Віртуальний еко-круїз розпочався рівно о 14-й годині.  Він був присвячений Всесвітньому Дню Землі, який відзначається саме 22 квітня.

Літаком учасники круїзу відправились на схід, у далекий Китай. Під час польоту «командир екіпажу» познайомила пасажирів з історією виникнення Дня Землі.

У Китай на мандрівників чекали  гигантські природні споруди, кристальні озера, водоспади та інші дива кам’яного лісу Шилінь.

Потім мандрівники відправились до Африки, на острів Мадагаскар, теж у кам’яний ліс, ще крутіший, ще більш таємничий за китайський.

«Гуляти – так гуляти» - вирішили мандрівники та й відправились знов у гори, але вже до Америки. Їм «підкорились» такі малодоступні місця, як Вежа Диявола у штаті Вайоминг, тепуї Рорайма на межі трьох країн – Венесуели, Бразілії та Гайяни. Мандрівники пройшли через кальгаспори Пенитентеса в Аргентині, проїхали автівками через Парк Арок у США. Потягом відправились до Мексики через Мідний каньон до Печери кристалів шахти Найка. Зазирнули у Печери Люрей у штаті Вірджиниія.

Потім вони «пересіли» на геликоптери та й полетіли до Белізу, де «пірнули» у Велику голубу діру на атолі Лайтхаус-Рифа. А потім морським круїзним лайнером повернулись додому, до України. В нашій країні теж багато дивовижних місць, але це вже тема наступної подорожі.

Завершилась подорож побажанням, яке свого часу висловил Генеральній секретар ООН У Тан: «Нехай будуть лише мирні та радосні Дні Землі для нашого прекрасного космічного корабля, який летить та обертається посеред холодного космосу зі своїм настільки вразливим вантажем життя…». Сьогодні це вкрай необхідно всьому нашому загальному дому – голубій планеті Земля.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 554 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]