23 квітня Всесвітній день книги та авторського права.

 

У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права, який щорічно відзначається з 1996 року.

Чудова традиція святкування Дня книги народилась у Каталонії, де 23 квітня, у День Святого Георга, традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Цього дня також було прийнято дарувати книги близьким. Однак серйознішою причиною для вибору саме цієї дати послужило те, що багато відомих письменників народились або померли 23 квітня. Наприклад,    М. Сервантес, В. Шекспір, Л. Вега, М. Дрюон, В. Набоков. Цей день  святкують у 190 країнах світу.

На абонементі центральної міської бібліотеки до Всесвітнього дня книги та авторського права була оформлена книжкова поличка, яка була прикрашена яскравими книжковими закладками з висловами видатних людей про книги та читання і експрес-повідомленням «День книги»

Категория: Масові заходи | Просмотров: 470 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2018 | Комментарии (0)

Бібліотечний еко-круїз «Хіт-парад природних див»

Дуже цікаву подорож унікальними місцями нашої планети здійснили 22 квітня читачі Центральної міської бібліотеки. Гори, печери, морські глибини – все під силу допитливим та сміливим. Віртуальний еко-круїз розпочався рівно о 14-й годині.  Він був присвячений Всесвітньому Дню Землі, який відзначається саме 22 квітня.

Літаком учасники круїзу відправились на схід, у далекий Китай. Під час польоту «командир екіпажу» познайомила пасажирів з історією виникнення Дня Землі.

У Китай на мандрівників чекали  гигантські природні споруди, кристальні озера, водоспади та інші дива кам’яного лісу Шилінь.

Потім мандрівники відправились до Африки, на острів Мадагаскар, теж у кам’яний ліс, ще крутіший, ще більш таємничий за китайський.

«Гуляти – так гуляти» - вирішили мандрівники та й відправились знов у гори, але вже до Америки. Їм «підкорились» такі малодоступні місця, як Вежа Диявола у штаті Вайоминг, тепуї Рорайма на межі трьох країн – Венесуели, Бразілії та Гайяни. Мандрівники пройшли через кальгаспори Пенитентеса в Аргентині, проїхали автівками через Парк Арок у США. Потягом відправились до Мексики через Мідний каньон до Печери кристалів шахти Найка. Зазирнули у Печери Люрей у штаті Вірджиниія.

Потім вони «пересіли» на геликоптери та й полетіли до Белізу, де «пірнули» у Велику голубу діру на атолі Лайтхаус-Рифа. А потім морським круїзним лайнером повернулись додому, до України. В нашій країні теж багато дивовижних місць, але це вже тема наступної подорожі.

Завершилась подорож побажанням, яке свого часу висловил Генеральній секретар ООН У Тан: «Нехай будуть лише мирні та радосні Дні Землі для нашого прекрасного космічного корабля, який летить та обертається посеред холодного космосу зі своїм настільки вразливим вантажем життя…». Сьогодні це вкрай необхідно всьому нашому загальному дому – голубій планеті Земля.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 553 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2018 | Комментарии (0)

До Всесвітнього Дня Землі

Напередодні Всесвітнього Дня Землі до бібліотеки-філіалу №2 завітали діти дитячого садочка №47, які представили свої малюнки на виставку «Чарівний світ довкілля». Ведуча розповіла малюкам, що людина - це частина природи і якщо ми будемо знищувати природу - значить будемо знищувати самі себе. Діти жваво відповідали на питання, як зберегти красоту нашої Землі, як захищати тварин та рослини. Також дітлахи брали участь у конкурсах, відгадували загадки про птахів, тварин та дерева. Такі заходи сприяють вихованню у дітей любові, людяності, доброти, почуття патріотизму; відповідальності за майбутнє нашої планети, нашої Землі.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 444 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2018 | Комментарии (0)

Презентація книги М.Коротунова «Мой дом»

 20 квітня в центральній міській бібліотеці відбулася презентація нової книги «Мой дом» Михайла Коротунова. Михайло Вікторович народився в м.Горлівка, зараз живе і працює в Бахмуті. Пише оповідання, сценарії, мініатюри, вірші. Повість про рідну домівку, де швидко минуло дитинство, про перші радості та розчарування – все це знайшло живий відгук у присутніх. Звучали слова привітання від колег по перу, вірші, музичні вітання від барда Валентина Овсяникова. Зустріч завершилася автограф-сесією для шанувальників. Сподіваємося, що нова книга Михайла Коротунова знайде свого читача.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 502 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.04.2018 | Комментарии (0)