7 травня в читальній залі центральної міської бібліотеки пройшов майстер-клас з виготовлення паперових червоних маків. Ця квітка, за повір’ям багатьох народів, виростає на полях битв. Причепивши її на одяг у День пам’яті та примирення і День Перемоги, подарувавши її ветеранам, ми вшануємо мільйони людських жертв по всій Європі та в Україні.

Напередодні травневих свят бібліотекарі вирішили навчити виготовленню цього символу усіх бажаючих. Перш, ніж почати майстер-клас, бібліотекар Катерина Леонова познайомила присутніх з історією виникнення міжнародного символу пам’яті. А потім, крок за кроком, кожен мав змогу власноруч навчитися виготовляти квіти, щоб 9 травня піти з ними на святкову ходу, яка відбудеться в місті Бахмуті.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 514 | Добавил: AdministratoR | Дата: 08.05.2017 | Комментарии (0)

4 травня 2017 року в читальній залі центральної міської бібліотеки пройшла година спілкування «Порозуміння заради майбутнього», присвячена Дню пам'яті і примирення та Дню Перемоги. Учасниками заходу стали учні 7-Б класу НВК №11 (класний керівник Кудіна О. І.). В цей день діти спілкувалися з учасником Великої Вітчизняної війни, ветераном педагогічної праці Калюжною Ларисою Пилипівною. Лариса Пилипівна щиро поділилася спогадами про своє воєнне дитинство та юність, прочитала вірші поетів-фронтовиків та закликала дітей рости гідними громадянами своєї держави.

З уст Іващенко Анастасії та Роженцової Марії пролунали зворушливі поетичні рядки про трагедію і подвиг народу в боротьбі з ненависним ворогом. Нікого не залишив байдужим і перегляд воєнної хроніки та ролику з фронтовими піснями. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто не повернувся з поля бою. По закінченню зустрічі біля бібліотеки в небо були запущені жовто-блакитні кульки з побажаннями миру та добра.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 478 | Добавил: AdministratoR | Дата: 08.05.2017 | Комментарии (0)

Все далі у часі від нас трагічні події Другої світової війни, з кожним роком все менше серед живих тих, хто ціною свого життя та здоров’я здобув для нас Велику Перемогу. Але пам’ять про ту війну допомагають нам зберегти музеї.

Напередодні Дня Перемоги в Центральній міській бібліотеці відбулась віртуальна подорож музеями бойової слави. Користувачі бібліотеки, гості бібліотеки - учні 6-Б класу ЗОШ №24 – за допомогою сучасних технологій «відвідали» Національний музей історії України у Другій світовій війні, який знаходиться в м. Києві. Вони піднялись на круті схили Дніпра, побували біля монумента «Батьківщини-матері», завітали до Залу Слави, пройшлися залами головної експозиції, переглянули найбільш цікаві експонати музею на головній експозиції (http://www.warmuseum.kiev.ua).

Потім користувачі здійснили віртуальну екскурсію Національним військово-історичним музеєм України, де також пройшлися залами музею, присвяченими періоду Другої світової війни (http://incognita.day.kiev.ua/virtualna-ekskursiya-naczionalnim-vijskovo-istorichnim-muzeyem-ukrayini.html).

Фашизм був засуджений як злочин проти людства. Метою німецько-фашистської навали було не тільки завоювання інших країн, але й фізичне знищення населення окупованих країн, всіх інакомислячих. І таке не можна забути. Тому бібліотекарі запропонували присутнім побувати у меморіалах, де раніше були фашистські табори смерті. Це Бухенвальд та Освенцим. Історія зберегла відео та фотоматеріали, які були зроблені американськими військовими в перші години визволення Бухенвальду, а Інтернет зробив їх доступними для всіх. Ці вражаючі кадри нікого не залишили байдужими. Панорама Бухенвальду доступна за посиланням (http://www.streetvi.ru/de/2052246-%D0%91%D1%83%D1%85%D0%B5%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4/)

Те, що робили фашисти у цих таборах, важко усвідомити. Тому віртуальна подорож найбільшим «комбінатом смерті» Аушвиц - Біркенау, який фашисти зробили біля міста Освенцим у Польщі (http://auschwitz.org), запам’ятається надовго як загроза для всього людства. Саме тому треба пам’ятати події тієї війни, щоб не допустити подібного у майбутньому.

Кожен з нас може внести свій вклад у збереження пам’яті про Велику Перемогу. Бібліотекарі познайомили присутніх на заході з проектами телеканалу Інтер «Наш полк» (http://polk.inter.ua/) та «Ніхто не забутий» (http://pamyatniki.polk.inter.ua/) та запропонували приєднатися до цих проектів.

Ось таким незвичним за формою заходом відмітили День Перемоги у центральній бібліотеці.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 499 | Добавил: AdministratoR | Дата: 08.05.2017 | Комментарии (0)

4 травня 2017 року міська бібліотека для дітей спільно з музичним відділенням школи мистецтв провели літературно-музичну зустріч «Перемого в серці кожного живе», присвячену Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Захід відбувся на майданчику біля бібліотеки за підтримки DREAMactions – спільного проекту  CANactions та WNISEF. На зустрічі були присутні ветерани війни, учні НВК №11, читачі бібліотеки, мешканці нашого міста. Музична зустріч розпочалася читанням віршів про війну та Перемогу у виконанні працівників бібліотеки. Про те, як народжувалися пісні воєнного часу, як вони допомагали солдатам перемагати ворога, а їх рідним - чекати бійців з війни, розповіла завідуюча фортепіанним відділенням Кольцова Г. В. У виконанні учнів школи звучали відомі пісні і композиції: «Я хочу, чтобы не было войны», «Я нарисую страну», «Я маленька українка». Усіх зворушила пісня «Баллада о седом генерале», присвячена присутньому на заході ветерану, якого квітами сердечно привітали всі гості майданчику. Хвилиною мовчання присутні віддали данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни. Наприкінці свята всі учасники і гості разом виконали улюблену всіма поколіннями ніжну і зворушливу пісню «Катюша». Бібліотекарі запросили читачів ознайомитися з книгами і експонатами виставки «Вогонь війни у пам’яті народній».

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 486 | Добавил: AdministratoR | Дата: 05.05.2017 | Комментарии (0)

До дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці-філіалі №2 для масового читача була розгорнута виставка-застереження «Чорна спадщина Чорнобиля». Усі присутні мали змогу познайомитись з книгами, які розповідають про пожежників, солдатів, лікарів, водіїв, відправлених на боротьбу зі смертельною радіацією. В цей час вони не думали про себе, а знищували осередок стихійного лиха, піклуючись про дітей, стариків, жінок та наше майбутнє. Ця виставка застерігає людство від подібних катастроф, які гублять нашу землю та все живе на ній.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 495 | Добавил: AdministratoR | Дата: 03.05.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 93 94 95 96 97 ... 179 180 »