Рано чи пізно школярі замислюються над тим, яку професію обрати: щоб і сподобалося працювати, і були можливості кар’єрного зростання, і щоб робота приносила не лише задоволення,  але і давала можливість відчувати себе фінансово незалежним. В сучасному світі з’явилося багато нових професій. 28 квітня в читальній залі бібліотеки-філіалу №2 відбулася вікторина «У світі професій», яка  не тільки познайомила учбову молодь з деякими професіями, а й перевірила їх на знання відомих і новітніх. Мета заходу -  допомогти школярам правильно обрати професію та знайти якомога більше детальної інформації про неї.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 498 | Добавил: AdministratoR | Дата: 03.05.2017 | Комментарии (0)

 

25 квітня читальний зал центральної міської бібліотеки розцвів гірляндами писанкових квітів та різнокольорових зайчат. У цей день німецьке товариство «Відергебург» разом з членами мовного «Deuschklub», який вже третій місяць працює в бібліотеці, святкували католицьку Пасху - Ostern. Захід проводився в рамках Року німецької мови в Україні та проекту #EULIB «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в публічних бібліотеках».

Бібліотекарі підготували для членів клубу відеопрезентацію про історію пасхальних свят, які відзначають католики Німеччини. Голова товариства Олег Гехт привітав усіх зі святом. Для дітей, присутніх на заході, був організований веселий пошук захованих пасхальних крашанок. Діти, які знайшли найбільше яєць, отримали чудові подарунки. Родзинкою свята стало віршоване привітання членів «Deuschklub». За святковим столом зібралось молоде та старше покоління німців, а також ті, хто бажає вивчати мову європейської держави. Всі пригостились чудовою пасхальною випічкою: штруделем, пирогами та іншими національними стравами. Присутні читали вірші та співали пісні на німецькій мові.

У цей день одна з найбільш розвинених країн – Німеччина стала ближче для всіх присутніх на заході.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 548 | Добавил: AdministratoR | Дата: 28.04.2017 | Комментарии (0)

26 квітня 2017 року міська бібліотека для дітей провела цікаву краєзнавчу подорож «Історичний Бахмут». Захід відбувся за підтримки DREAMactions – спільного проекту CANactions та WNISEF і був присвячений Року туризму в Україні. Туристів ваблять нові простори і відкриття. Багато нового для себе можна відкрити і в рідному місті. Подорож для юних туристів розпочалася на майданчику біля бібліотеки, де вони ознайомилися із туристичним знаряддям, на карті міста проклали маршрут походу, відповідали на питання краєзнавчої вікторини. Маршрут походу включав ознайомлення з архітектурними пам’ятниками Бахмуту: з будівлей Азово-Донського банку, особняком купця Апаренко І.А., Бахмутським окружним судом. Бібліотекарі представили дітям книги, які більш докладно розповідають про наше старовинне місто. В парку діти відгадували загадки про дерева і знаходили їх на мальовничих полянах. Багато цікавого про рослини діти дізналися з книги К. Міхаліциної «Хто росте у парку».

Похід приніс всім велике задоволення. Діти ознайомилися з новими книгами, розширили свої знання про рідне місто, усвідомили, що треба цінувати його історію і зберігати природу.

 

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 594 | Добавил: AdministratoR | Дата: 28.04.2017 | Комментарии (0)

21 квітня до Дня довкілля у дитячому садочку № 16 «Ромашка» бібліотекар бібліотеки-філіалу №2      Кутукова І. В. провела еко-вікторину під назвою «Планета чудес и загадок». Бібліотекар намагалась пояснити дітям, як треба ставитись до всього живого, як бачити і розуміти красу навколишнього середовища. Вихованці садочка розповіли про свої спостереження за рослинами під час походів та екскурсій до парку. Виявилося, що малята багато чого вже знають: як піклуватися про поламане дерево, не рвати листочки та квіти, вчасно їх поливати, а також годувати птахів взимку.

До заходу діти підготували виставку-конкурс малюнків «Зеленый мир – краса Земли», яка була розгорнута у читальній залі бібліотеки. У своїх малюнках діти виявили своє дбайливе ставлення до природи, необхідність сприйняття дерев, квітів, рослин як живих істот. Іонькіна Поліна, Синица Сабіна та Балан Іван за найкращі малюнки були відзначені призами.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 512 | Добавил: AdministratoR | Дата: 27.04.2017 | Комментарии (0)

Чергова зустріч бібліотечного клубу ветеранів була присвячена кільком темам. По-перше, в рамках проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся у публічних бібліотеках» вони здійснили віртуальну подорож найцікавішими замками Європи, а саме «відвідали» замки Буртанге та Оуде-Лоо у Нідерландах, замок Шато до Шийон у Швейцарії тощо. #EULIB

Потім посміялися та поспівали разом з героями мультфільму «Звіроспів». Були зачаровані виступом маленької талановитої співачки - 5-річної Вероніки Морської на шоу «Україна має талант - діти» з піснею «Квітка - душа».

З наступаючим Днем Перемоги членів клубу (вони всі є ветеранами війни) привітала директор ЦБС Тетяна БІленко та вручила їм від бібліотеки солодкі сувеніри.

Наприкінці за чашкою гарячого чаю ветерани привітали іменинників, здійснили у ігровій формі своєрідний «допит з пристрастю» новому члену клубу Л. Костенко, поспівали воєнних та українських пісень. Закінчили засідання виконанням гімну клубу.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 549 | Добавил: AdministratoR | Дата: 25.04.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 94 95 96 97 98 ... 179 180 »