07:35
Зберегти пам’ять про війну

Все далі у часі від нас трагічні події Другої світової війни, з кожним роком все менше серед живих тих, хто ціною свого життя та здоров’я здобув для нас Велику Перемогу. Але пам’ять про ту війну допомагають нам зберегти музеї.

Напередодні Дня Перемоги в Центральній міській бібліотеці відбулась віртуальна подорож музеями бойової слави. Користувачі бібліотеки, гості бібліотеки - учні 6-Б класу ЗОШ №24 – за допомогою сучасних технологій «відвідали» Національний музей історії України у Другій світовій війні, який знаходиться в м. Києві. Вони піднялись на круті схили Дніпра, побували біля монумента «Батьківщини-матері», завітали до Залу Слави, пройшлися залами головної експозиції, переглянули найбільш цікаві експонати музею на головній експозиції (http://www.warmuseum.kiev.ua).

Потім користувачі здійснили віртуальну екскурсію Національним військово-історичним музеєм України, де також пройшлися залами музею, присвяченими періоду Другої світової війни (http://incognita.day.kiev.ua/virtualna-ekskursiya-naczionalnim-vijskovo-istorichnim-muzeyem-ukrayini.html).

Фашизм був засуджений як злочин проти людства. Метою німецько-фашистської навали було не тільки завоювання інших країн, але й фізичне знищення населення окупованих країн, всіх інакомислячих. І таке не можна забути. Тому бібліотекарі запропонували присутнім побувати у меморіалах, де раніше були фашистські табори смерті. Це Бухенвальд та Освенцим. Історія зберегла відео та фотоматеріали, які були зроблені американськими військовими в перші години визволення Бухенвальду, а Інтернет зробив їх доступними для всіх. Ці вражаючі кадри нікого не залишили байдужими. Панорама Бухенвальду доступна за посиланням (http://www.streetvi.ru/de/2052246-%D0%91%D1%83%D1%85%D0%B5%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4/)

Те, що робили фашисти у цих таборах, важко усвідомити. Тому віртуальна подорож найбільшим «комбінатом смерті» Аушвиц - Біркенау, який фашисти зробили біля міста Освенцим у Польщі (http://auschwitz.org), запам’ятається надовго як загроза для всього людства. Саме тому треба пам’ятати події тієї війни, щоб не допустити подібного у майбутньому.

Кожен з нас може внести свій вклад у збереження пам’яті про Велику Перемогу. Бібліотекарі познайомили присутніх на заході з проектами телеканалу Інтер «Наш полк» (http://polk.inter.ua/) та «Ніхто не забутий» (http://pamyatniki.polk.inter.ua/) та запропонували приєднатися до цих проектів.

Ось таким незвичним за формою заходом відмітили День Перемоги у центральній бібліотеці.

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 499 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]