Народився 15 березня 1924 року у селі Єгорівка Роздільнянського району Одеської області. Дитинство майбутнього актора пройшло в курортному місті Одеса, хоч народився хлопчик у маленькому селі, яке знаходилося неподалік.

З дитинства Володимир вирізнявся великим темпераментом, завидною впертістю, бажанням займатися цікавими речами. Юність майбутнього актора ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 36 | Добавил: AdministratoR | Дата: 15.03.2024 | Комментарии (0)

В Україні з 16 по 24 березня за ініціативи Українського інституту книги проходитиме Національний тиждень читання поезії. Він охоплює Всесвітній день поезії, який відзначається 21 березня.

 «Тиждень поезії в Україні відбудеться вперше, і, ми вважаємо, що це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою», – говорять організатори.

Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – “Ріки незмінно течуть додому”. У візуальній частині використаний фрагмент однієї з картин циклу “Сни про дім” воїна, поета й художника Валерія Пузіка.

Сьогодні для десятків тисяч українців Дім – не просто будинок. Це - життя, одна з найзаповітніших мрій, туга та спомин, розпач і надія. Це той вогник, що не згасає в нашому серці, що зігріває в окопах, на чужині, приходить до нас уві сні.

Центральна міська бібліотека Бахмутської ТГ пропонує своїм користувачам долучитись до цієї події.

Взяти участь може кожен охочий. Для цього потрібно у соціальних мережах розмістити допис або низку дописів (текстові повідомлення, фото і відеоролики) про дім, опублікувати улюблені чи власні  вірші (добірки віршів), поділитися своїми читацькими поетичними вподобаннями, які повʼязані з тематикою тижня поезії.

Або надішліть свої матеріали на адресу бібліотеки bahmutlibrary@gmail.com чи в месенджер Фейсбук https://www.facebook.com/CBSBahmut/  Ми обов’язково розмістимо вашу інформацію на наших сайтах та сторінках у соцмережах.

Організатори просять використовувати хештег  #тижденьпоезії2024.  

Детальніше про Тиждень поезії можна прочитати на сайті Інституту

Категория: Оголошення | Просмотров: 51 | Добавил: AdministratoR | Дата: 15.03.2024 | Комментарии (0)