«Свята Україна народилась, зібрала нас сьогодні разом – в річницю незалежності України» –  такими словами відкрила історичну стежку «Перший крок до Незалежності» завідуюча бібліотекою-філіалом №2 Людмила Луньова. Вона провела невеличкий екскурс в давні часи України, розповіла звідки пішла назва нашої країни. Молодь, присутня на заході, з задоволенням відповідала на питання вікторини «Чи знаєте ви свою державу?», яку провела бібліотекар читального залу Людмила Бережна. Найактивніші учасники вікторини одержали призи – книгу А.Лотоцького «Історія України», яка доповнить знання читачів з історії нашої держави.

Тематична полиця «Україно! – доки жити буду – доки відкриватиму тебе» - познайомила присутніх з історичними постатями України.

Прикрасою цього заходу стали вірші у виконанні читачів Аліни Луньової, Павла Сорокіна та у авторському виконанні поетес Валентини Ставрулової і Наталі Ковальської. Всі вони були присвячені нашій рідній Україні. Під час проведення заходу звучали пісні про Україну – вільну, незалежну, неподільну від сходу до заходу.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 723 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.08.2015 | Комментарии (0)

       В 24 річницю народження нашої країни ми пригадуємо велику подію, сповиту серпанком особливого піднесення, високого прозріння і духовного Ренесансу. На вшанування найбільшого творіння української нації – незалежної і вільної України, яку нині визнає весь світ, в центральній міській бібліотеці відкрита книжково-ілюстративна виставка «Живи та міцній, українська державо!». Тут представлені матеріали про ухвалення 24 серпня 1991 року на надзвичайній сесії Верховної Ради міжнародно-правового документу, а саме Акту проголошення незалежності держави і прийняття постанови про проведення 1 грудня республіканського референдуму на підтвердження незалежності. Є тут також важливий дослідницький матеріал про націотворення, перші спроби реформ при президенстві Л.Д.Кравчука, про подальші парламентські вибори, про світове визнання нової суверенної держави.

Цікаві спомини, доповіді та виступи Голови Верховної Ради України І.С.Плюща в книзі «Хто ми і куди йдемо», які відтворюють сторінки нашої нової історії та нелегкий шлях до державності. Безліч маловідомих або зовсім невідомих фактів, оригінальних тверджень читачі знайдуть в книзі «Думки про Правду» Василя Проходи, кубанського українця, борця за соборну і самостійну Україну. Не може залишитись поза уваги читачів книга Миколи Михальченка «Україна як нова історична реальність: запасний гравець Європи». Ця книга про політику та економіку, про унітарну Україну, яка зумовлена фактором існування народу, аби вона ніколи і ніким не була здолена.

Ще на виставці є матеріал про культурно-мистецьке життя України,  волелюбні і щирі вірші нашої поетеси, яка рано пішла з життя, але так любила свою неньку – Україну, Світлани Решетової. Ось ці стверджуючі рядки Світлани Андріївни:

 

Україно, ти – квіточка волі,

Славу й честь ти могла відродить.

Твоя сила з зернини на полі,

Твоя врода з роси і води.

 

Твоя віра утверджена часом,

Повна правди і святої мети.

Загартована духом незгасним,

У віках тобі жити й рости.

 

Зі святом вас, дорогі артемівчани!

Виставка буде працювати до кінця місяця.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 680 | Добавил: AdministratoR | Дата: 22.08.2015 | Комментарии (0)