08:09
17 січня - День винахідника

17 січня в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, в іншому перекладі, День дітей-винахідників. Символічно, що датою Дня обраний день народження одного з видатних американців – державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджаміна Франкліна. Цікаво, що свій перший винахід – пару ласт для плавання, які надягали на руки, – Бен Франклін винайшов у віці 12 років.

 Пропонуємо вам переглянути добірку книжок для маленьких винахідників.

Тетяна Маслова Енциклопедія видатних винаходів

Як люди придумали колесо? Хто першим прокотився на автомобілі? Кому спало на думку передавати голос через кілометри? І коли люди, нарешті, полетять на Марс? Яким був перший автомобіль? Як влаштований рентген? Хто винайшов телескоп і навіщо Ілон Маск випустив серію вогнеметів?  «Енциклопедія великих винаходів» знайшла відповіді на ці та ще багато інших запитань. Дізнайся, як звичайні люди змінили світ.

Дмитро Турбаніст  Світ навколо нас. Найвизначніші винаходи

Хто винайшов папір? Коли з'явилося перше колесо? Де виникла писемність? На всі ці та інші запитання ви знайдете відповіді в нашій книжці. Кожен її розділ присвячено одному з видатних винаходів, що назавжди змінили життя людства. Юні читачі дізнаються багато нового та поповнять скарбничку своїх знань цікавими фактами. Яскраві ілюстрації допоможуть поринути у світ дивовижних відкриттів. Книжку адресовано допитливим хлопчикам і дівчаткам, а також їхнім батькам.

Книга Відкриття та винаходи Перо

Ця книга розповість юному читачеві про те, як досліджували космос, що дало людству винайдення колеса, хто створив перший автомобіль, які літальні апарати першими піднялись у небо, в якій країні придумали макарони, а також про безліч інших відкриттів та винаходів, що змінили наше життя.

Юлія Потерянко Альберт Ейнштейн

Мотивувальна біографія «Альберт Ейнштейн» розповідає дітям про життя та відкриття видатного науковця, автора теорії відносності, лауреата Нобелівської премії, досягнення якого назавжди змінили наші уявлення про Всесвіт. Приклад Ейнштейна захоплює, мотивує та надихає йти до мети попри всі перешкоди.

Олена Ульєва Великі відкриття та винаходи

А ваша дитина знає, як винайшли електричну лампу? Хто змайстрував перший велосипед чи літак? Про це їй розкажуть захопливі історії з життя речей. Адже в книжці предмети оживають, розкриваючи секрети своєї появи на світ та імена винаходів. Цілком можливо, що й ваш малюк винайде щось у майбутньому!

Відкриття і винаходи : інтерактивна енциклопедія : для серед, шк. Віку

Енциклопедія «Відкриття та винаходи» із серії інтерактивних енциклопедій «Запитання й відповіді» містить багато цікавих фактів і відомостей про досягнення людства на шляху прогресу. У легкій і доступний формі вона оповідає про науковців, мандрівників та різні винаходи й відкриття, як-то автомобілі, телебачення, роботи, комп'ютерні ігри тощо. Читачеві буде цікаво перевірити свої знання, відповідаючи на запитання, які супроводжують кожен розділ, та зазирнувши в кінець книжки, де подано правильні відповіді.

Факти у трьох вимірах. Винаходи

Невтомні винахідники придумують усе нові й нові пристрої, які полегшують життя людини і роблять його приємнішим. Скільки сил заощадила людству парова машина! А як дотепно влаштований друкарський верстат і які нові відкриття обіцяє комп’ютер!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 107 | Додав: AdministratoR | Теги: #Центральна_міська_бібліотека, #Бахмутська_ТГ, #Управління_культури_Бахмутської_мі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]