В бібліотеці-філіалі №1 (м. Часів Яр) розпочав роботу гурток "Цікавий світ орігамі" (керівник - А.І. Чорна). Члени гуртка створюють дивовижні роботи з кольорового паперу без застосування клею. Ці роботи вже можна побачити на виставці в бібліотеці. Зразки моделей вони придумують самі аба знаходять в Інтернет. Доступ до мережі в бібліотеці здійснюється при фінансовій підтримці Артемівської міської ради, косп’ютерне обладнення отримано в рамках програми "Бібліоміст".

Всіх бажаючих навчитись цьому чудовому мистецтву або побачити вже готові роботи ми запрошуємо в бібліотеку-філіал №1 за адресою вул. Цілинників, 2, м. Часів Яр, тел. 7-39-36.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1337 | Добавил: Admin | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Саме таку назву отримав захід, який нещодавно проводився в центральній бібліотеці. Річ у тім, що зараз мало хто з молоді може красиво зав’язати краватку.  Тому і було вирішено провести такий собі «майстер-клас» для учнів 8-го класу УВК «ОШ №11» з використанням сучасних Інтернет-технологій.

Учні віднеслись до пропанового заходу по-різному. Деякі, особливо дівчата, вважали, що їм це зовсім непотрібно,  інші, навпаки, намагались скористуватись тими відео-інструкціями, які були знайдені в Інтернет. Що з цього вийшло, можна переглянути нижче, на фотографіях та у відео сюжеті.

Всі присутні мали змогу під час заходу безкоштовно записатися до бібліотеки. Хто захотів, той це зробив, хто – ні, то не силували.

А один хлопець вирішив проявити свої знання вітчизняної історії та пожартувати. Заповнив читацький формуляр від імені Володимира Ілліча Леніна. Але, вважаємо, жарт не вдався, бо виявилось дуже багато граматичних та фактографічних помилок. До Леніна можна ставитися по-різному, але те, що він був людиною освіченою і, безумовно, грамотною, сумнівів не викликає. Своє по-батькові він точно писав правильно. Ще хотілося б порадити авторові жарту почитати біографію вождя і дізнатися, що народився він у 1870 році, а не в 1875. Тому перше, ніж жартувати, треба упевнитись у своїх знаннях.

Та це так, до речі. Головне, що присутні за одне заняття нехай і не так вдало навчились зав’язувати  краватки, але дізнались, що в бібліотеці є нові комп’ютери, які були отримані за програмами «Бібліоміст» та «Leap-2010», що користувачам надається безкоштовний доступ до Інтернет і багато інших цікавих послуг.

Сподіваємось на нові зустрічі з учнями не тільки цієї школи, але й інших учбових закладів міста.

До побачення!

Захарова Н.,

нач. відділу інформації ЦМБ.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1090 | Добавил: Admin | Дата: 06.12.2010 | Комментарии (0)

        29 квітня в центральній міській бібліотеці відбулася зустріч  з ветеранами та учасниками Великої Вітчизняної війни «Війна в пам'яті – біль в серці», присвячена 65-річчю Великої Перемоги. На зустріч були запрошені колишні працівники культури Булкіна М.Я., Шаклеїна Г.П., Хізун В.П.

Начальник відділу культури міської ради  Медяник К.Г. привітала зі святом ветеранів і подякувала їм за героїзм та мужність, проявлені в роки війни. Голова міськрайонної організації профспілки працівників культури Вороненко О.І. вручила ветеранам вітальні листівки і подарунки, депутат міської ради від Партії Регіонів Трубіна Т.В. – продуктові набори.

Особливий настрій зустрічі додавало звучання пісень воєнних років у виконанні учнів і викладачів школи мистецтв (керівник Грінь Є.В.) та творчого колективу «Калинонька» (керівник Денісенко Л.Н.).

 Урочистий захід був підготовлений спільно з відділом культури міської ради, міськрайонною організацією профспілки працівників культури, співробітниками центральної міської бібліотеки і школи мистецтв.


          До Вашої уваги фотоальбом з фотокарток, що зроблені на заході "Війна в пам’яті - біль в серці".


Категория: Масові заходи | Просмотров: 1367 | Добавил: Admin | Дата: 29.04.2010 | Комментарии (0)

         На абонементі центральної міської бібліотеки розгорнута виставка-експозиція «Спасибі за життя, солдати Перемоги», яка присвячена 65-річчю Великої Перемоги радянського народу в Великій Вітчизняній війні. Вона складається з двох розділів.

В першому розділі виставки «Шлях мужності і слави» представлені збірки документів, архівні матеріали, документально-публіцистичні нариси, що розповідають про оборонні та наступальні операції радянських військ під час війни.

В розділі «Перемога ціни не має, різні долі – вона одна» розміщені Закони України, Укази Президента, Постанови Верховної Ради України – офіційні документи, які стосуються державної політики щодо ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни.

Окреме місце на виставці відводиться фронтовим листам – це ксерокопії фронтових листів наших земляків, фотографії воєнних кореспондентів, що знімали наших бійців під час привалу.

Найпочесніше місце займає «Книга памяти Украины. Донецкая область. Город Артёмовск. Артёмовский район», де увічнені імена жителів міста та району.

Також окремим підрозділом виділена художня література присвячена тяжким рокам війни: книги відомих поетів та письменників – К. Симонова, О. Гончара, О. Твардовського, О. Федорова, Ю. Бондарева; донецьких, артемівських літераторів – В. Браткова, М. Зайцева та багато інших.

Виставку вдало доповнюють експонати, що допомагають глибше розкрити тему -  це солдатська каска с червоною гвоздикою, Георгієвська стрічка, орден «За боєві заслуги», макет пам’ятника воїнам-визволителям.

            Виставка триватиме до кінця травня, а тому всі охочі мають змогу ознайомитись з її експонатами, доторкнутися до історії своєї країни, свого народу.
Категория: Масові заходи | Просмотров: 1439 | Добавил: Admin | Дата: 23.04.2010 | Комментарии (0)

       12 квітня в  центральній міській бібліотеці сумісно з Артемівським Реріховським товариством, Артемівським краєзнавчим музеєм та відділом освіти була проведена святкова зустріч  «Усвідомлення культури – необхідна умова виховання». Вона була присвячена святкуванню Міжнародного дня Культури, який в свій час заснувала сім’я Реріхів, щоб акцентувати увагу суспільства на необхідності вивчення та збереження культурних цінностей людства. До заходу працівниками бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Спадщина сім'ї Реріхів». Приголомшила своєю красою виставка рукотворних виробів  - ляльок-оберегів, ляльок-мотанок.

         Музика Баха, твір якого на початку засідання виконала студентка-скрипалька АМУ ім. І Карабіца, налаштувала присутніх на філософське розуміння широкого кола питань. Велику увагу привернули представлені книги «Как любить детей» Ш.А. Амонашвілі та «Размышления» Д. Кимельфельда учня 9-го класу Московської школи. Ці книги та журнал «Культура и время» були передані в дар центральній міській бібліотеці в сподіваннях, що вони обов’язково знайдуть уважних та вдячних читачів.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1681 | Добавил: Admin | Дата: 15.04.2010 | Комментарии (2)

« 1 2 ... 176 177 178 179 180 181 »