Чудову віртуальну прогулянку по Японії здійснили члени клубу любителів мандрівок «Подорожуємо разом», який вже другий рік діє при центральній міській бібліотеці. З кожним новим засіданням зростає кількість прихильників помандрувати разом країнами світу.

Цього разу члени клубу здійснили екскурсію в дивовижну Японію - країну, в якій хотів би побувати кожен з нас. Ведуча клубу Алексєєва Оксана коротко розповіла про заснування японської держави та запропонувала цікаву відеопрезентацію про Японію XXI століття, яка в чомусь схожа на екзотичну обгортку, крізь яку проглядається сталь найсучаснішої індустріальної країни з найновішими сучасними технологіями. Мало кому довелося побувати в «стране восходящего солнца», але серед членів клубу, на диво, знайшлась мандрівниця, котра ще в радянський період побувала на екскурсії в цій загадковій країні. Зоя Косенко, геолог за професією, розповіла про храми, культуру та звичаї привітних, спокійних, доброзичливих японців.

Як доповнення її розповіді, присутні переглянули слайд-шоу «Образ художньої культури Японії», відеофільми про феєричний японський світовий фестиваль та казковий квітковий рай «Гліцинії острова Кюсю», побували на чайній церемонії по-японськи. Багато маловідомого та цікавого про освіту в Японії дізнались від члена клубу Грибанової Наталії. Її розповідь супроводжувалась слайд-показом про дошкільне та шкільне виховання японських дітей. Освіта в Японії – на вищому рівні. Велика кількість молоді, яка йде у вищі навчальні заклади, потім займається науковими дослідженнями, що фінансуються державою. А ще на засіданні мандрівників лунала японська поезіям. Невеличкі за розміром, але глибокі за змістом філософські рядки в жанрі хокку і танка читали Лариса Калюжна та журналіст і поет Віктор Титов. Осподова Надія читала японські вірші в перекладі українських поетів.

Після майже 2-годинного спілкування про чудову країну Японію ведуча запросила присутніх на імпровізовану чайну церемонію, яка була профінансована і стала можливою в рамках проекту «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» Міжнародної організації по міграції при фінансовій підтримці Уряду Японії.

Ще довго за чашкою чаю мандрівники обмінювались побаченим та почутим в клубі і виказували щиру подяку бібліотекарям за таку професійну, пізнавально-творчу програму засідання.

 

                В. І. Голопьорова, начальник відділу обслуговування ЦМБ

Категория: Масові заходи | Просмотров: 749 | Добавил: AdministratoR | Дата: 01.03.2016 | Комментарии (0)

 

25 лютого виповнюється 145 років з дня народження великої української поетеси Лесі Українки. Бібліотекарі філіалу №2 Центральної бібліотечної системи не могли пропустити таку дату та підготували захід для студентів медичного училища.

На честь видатної письменниці та її творчості 23 лютого було символічно запалено «поетичну свічку». Ведуча заходу Бережна Л. М. познайомила студентів 1-го курсу з біографією поетеси, розповіла цікаві факти з її короткого та трагічного життя. Присутні мали змогу переглянути книжкову полицю «Хотіла б я піснею стати…».

У виконанні читців лунали вірші різних періодів творчості поетеси. Родзинкою заходу було інсценування уривку із драматичного твору «Лісова пісня». У виконанні завідуючої філіалом № 2 Луньової Л. Н. та студента медичного училища Сафрошкіна Богдана зворушливо пролунав діалог Мавки та Лукаша.

                                        Інформацію склала зав. філіалом №2 Луньова Л. Н.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 654 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.02.2016 | Комментарии (0)

 

        18 лютого в бібліотеці-філіалі №7 Артемівської міської ЦБС м. Соледара напередодні Міжнародного дня рідної мови, який святкують 21 лютого, пройшло свято «Рідна мова моя, поетична й пісенна!». Ведучі заходу, бібліотекарі Грунська В. В. та Смелянська І. І., привітали всіх зі святом, відзначили, що мова - це великий скарб, її треба берегти та шанувати .

Під час заходу діти активно відгадували українські народні загадки, продовжували прислів’я та приказки, швидко промовляли скоромовки. Впродовж свята присутні читали вірші українських поетів, присвячені рідній мові, а наприкінці заспівали пісню «Україна – це я».

Учитель початкових класів ЗОШ №13 Смага Т. В. порадила дітям користуватися рідною мовою, плекати її, шанувати, ніколи і ніде не забувати, бо мова -  найдорожчий скарб людини.

По завершенню свята бібліотекарі пригостили дітей солодощами.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 739 | Добавил: AdministratoR | Дата: 19.02.2016 | Комментарии (0)

 

     20 лютого Україна вшановує подвиг учасників Революції гідності та увічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні.

17 лютого в приміщенні ЗОШ №13 була проведена інформаційна бесіда «Небесна Сотня - Герої нашого часу».

Бібліотекар філіалу №7 ЦБС Грунська В. В. нагадала присутнім про події, які перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався подих душі народу, пробудилася приспана роками національна свідомість людей.

Присутні читали патріотичні вірші, присвячені героям, які віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу. У кінці заходу учні запалили свічки і вшанували пам'ять загиблих на майдані українців хвилиною мовчання.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 724 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.02.2016 | Комментарии (0)

     16 лютого міська бібліотека для дітей спільно з класними керівниками ЗОШ №1 з метою вшанування подвигу  учасників Революції гідності провела для читачів 5–6 класів годину патріотичну освіти «Небесна Сотня».

В класній кімнаті, прикрашеній державною символікою і світлинами загиблих героїв, лунали пісні: «Небесна Сотня», «Мамо, не плач».

З розповіді бібліотекаря діти дізналися про події, які стали символом боротьби за свободу, за оновлення країни, за європейські цінності. Герої Небесної Сотні заплатили за це страшну ціну – своє життя. Українці завжди будуть пам’ятати їх великий подвиг.

Під сумну пісню «Пливе кача по тисині» присутні переглянули фільм про історичні події на Майдані. Діти і дорослі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Наприкінці заходу бібліотекар і вчителі закликали дітей жити в мирі та злагоді. У віршах, які читали учні, звучала надія на взаєморозуміння, єдність і довгоочікуваний мир:

І ніхто нас не роз’єднає,

Нас ніколи ніхто не здолає,

Бо ми разом  –  могутня сила.

Це моя і твоя Україна!

Категория: Масові заходи | Просмотров: 659 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.02.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 124 125 126 127 128 ... 180 181 »