15 березня в центральній міській бібліотеці відбулась презентація відремонтованої бібліотеки в рамках проекту Міжнародної організації з міграції при фінансовій підтримці Уряду Японії. 

Мета проекту – відновлення соціальної інфраструктури та проведення заходів соціального згуртування місцевих мешканців та вимушено переміщених осіб.

У рамках проекту було зроблено ремонт читальної зали та книгосховища, замінені вікна у всьому приміщенні, двері у вестибюлі, придбані меблі та  мультимедійне обладнання.

На святі були присутні Мічіо Харада - заступник Посла Японії в Україні, Радник Міністра, Шоко Камагата - голова економічної секції, Естер Руїз де Азуа - програмний координатор проектів та Володимир Кузка - керівник регіонального відділення Міжнародної організації з міграції, Ігор Стокоз – заступник голови Донецької облдержадміністрації, Олексій Рева - міський голова, Олена Головкіна та Тетяна Куліш - заступники міського голови,   Світлана Кищенко - секретар міської ради, Марина Максименко – начальник відділу культури.

Також гостями свята були мешканці міста, лідери бібліотечних об’єднань, активісти, читачі бібліотеки, переселенці.

 

Всі виступаючі висловили спільну думку – центральна міська бібліотека є дійсно культурним, інформаційним та просвітницьким центром, майданчиком для творчості,  розвитку та самореалізації.

Бібліотека відіграє важливу роль в адаптації та інтеграції ВПО у міську громаду, згуртуванні громади та її подальшому розвитку.

Прикрасою свята стали виступи місцевих талантів та чудові мелодії японської флейти.

Зворушливі вірші прочитав наймолодший учасник свята переселенець Гліб Писарєв.

Присутні мали змогу ознайомитись з роботою бібліотечних об’єднань, переглянути фотовиставку «Нові обличчя Бахмуту», взяти участь у майстер-класах з японської каліграфії та фуросики, які провели співробітники Українсько-японського центру при університеті «Київський політехнічний інститут».

Свято закінчилось, але гості ще довго не розходились, спілкувались, обмінювались враженнями, ділилися планами на майбутнє.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 718 | Добавил: AdministratoR | Дата: 16.03.2016 | Комментарии (0)

        11 березня 2016 року в читальній залі бібліотеки-філіалу №7 м. Соледара  відбувся щорічний міський конкурс читців поезії великого Кобзаря «Вінок Шевченкові сплетемо із віршів». У конкурсі приймали участь учні ЗОШ №13 та №14. Виступ учениці ЗОШ №13 Пруднікової Дар’ї, яка декламувала вірш «Лілея», вразив усіх присутніх чуттєвістю та артистизмом.

Поки журі підводило підсумки конкурсу, глядачі та конкурсанти приймали активну участь у вікторині, присвяченій життю та творчості Т. Г. Шевченка. Бібліотекар Смелянська І. І. провела огляд книжкової виставки «Великий Кобзар України». У кінці заходу було проведено інтернет-екскурс «У бронзі, граніті, пам’яті народній». 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 630 | Добавил: AdministratoR | Дата: 12.03.2016 | Комментарии (0)

Великий син великого народу

9 березня в Україні святкують день народження Тараса Григоровича Шевченка. Бібліотекар філіалу №4 Владимирова Ірина Олександрівна підготувала матеріал до вечора «Сердечні пристрасті Кобзаря», який пройшов у 8-9 класах ОШ №18. Під час заходу учні дізнались про цікаві факти з біографії письменника та його особисте життя. Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря, читали вірші Тараса Шевченка, а також переглянули слайдову презентацію про коханих жінок поета.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 700 | Добавил: AdministratoR | Дата: 10.03.2016 | Комментарии (0)

      9 березня випромінюється в людських серцях пам’яттю про день народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного поета, художника, світоча української культури. У бібліотеці-філіалі №2 міської ЦБС відбулися Шевченківські читання «Читаємо Кобзаря». На літературному вечорі учні 7-Б класу ОШ №12 зустрілися з поетесою Валентиною Ставруловою, яка разом зі школярами здійснила подорож до дитинства та юнацтва поета, ознайомила присутніх з нелегким життям та творчою спадщиною Кобзаря.

Вшановуючи пам’ять Тараса Григоровича Шевченка, діти з великим натхненням декламували поетичні рядки з його творів та вірші, написані місцевими поетами: В. Ставруловою, П. Безпощадним, М. Рибалкою, С. Решетовою. Виставка творів поета під назвою «Уклін тобі, Кобзар!» привернула увагу учнів та гостей заходу.

Зав. філіалом №2 Луньова Л. Н.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 677 | Добавил: AdministratoR | Дата: 10.03.2016 | Комментарии (0)

         Для вихованців дитячого садочку №31 «Рябинушка» міська бібліотека для дітей підготувала поетичні читання «Шевченкове слово в віках не старіє». Для кращого ознайомлення дітей із творчістю поета був оформлений перегляд книг, серед яких багато ілюстрованих книжок для малюнків. Діти ознайомились з деякими епізодами дитинства поета, його біографією. Разом з бібліотекарем наймолодші читачі декламували вірші Тараса Григоровича: «Зацвіла в долині червона калина», «Зоре моя вечірняя», «За сонцем хмаронька пливе», «Тече вода з під явора» та інші.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 683 | Добавил: AdministratoR | Дата: 04.03.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 123 124 125 126 127 ... 180 181 »