10:52
Японія – країна, в якій хочеться побувати

 

       Чудову віртуальну прогулянку по Японії здійснили члени клубу любителів мандрівок «Подорожуємо разом», який вже другий рік діє при центральній міській бібліотеці. З кожним новим засіданням зростає кількість прихильників помандрувати разом країнами світу.

Цього разу члени клубу здійснили екскурсію в дивовижну Японію - країну, в якій хотів би побувати кожен з нас. Ведуча клубу Алексєєва Оксана коротко розповіла про заснування японської держави та запропонувала цікаву відеопрезентацію про Японію XXI століття, яка в чомусь схожа на екзотичну обгортку, крізь яку проглядається сталь найсучаснішої індустріальної країни з найновішими сучасними технологіями. Мало кому довелося побувати в «стране восходящего солнца», але серед членів клубу, на диво, знайшлась мандрівниця, котра ще в радянський період побувала на екскурсії в цій загадковій країні. Зоя Косенко, геолог за професією, розповіла про храми, культуру та звичаї привітних, спокійних, доброзичливих японців.

Як доповнення її розповіді, присутні переглянули слайд-шоу «Образ художньої культури Японії», відеофільми про феєричний японський світовий фестиваль та казковий квітковий рай «Гліцинії острова Кюсю», побували на чайній церемонії по-японськи. Багато маловідомого та цікавого про освіту в Японії дізнались від члена клубу Грибанової Наталії. Її розповідь супроводжувалась слайд-показом про дошкільне та шкільне виховання японських дітей. Освіта в Японії – на вищому рівні. Велика кількість молоді, яка йде у вищі навчальні заклади, потім займається науковими дослідженнями, що фінансуються державою. А ще на засіданні мандрівників лунала японська поезіям. Невеличкі за розміром, але глибокі за змістом філософські рядки в жанрі хокку і танка читали Лариса Калюжна та журналіст і поет Віктор Титов. Осподова Надія читала японські вірші в перекладі українських поетів.

Після майже 2-годинного спілкування про чудову країну Японію ведуча запросила присутніх на імпровізовану чайну церемонію, яка була профінансована і стала можливою в рамках проекту «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» Міжнародної організації по міграції при фінансовій підтримці Уряду Японії.

Ще довго за чашкою чаю мандрівники обмінювались побаченим та почутим в клубі і виказували щиру подяку бібліотекарям за таку професійну, пізнавально-творчу програму засідання.

 

                В. І. Голопьорова, начальник відділу обслуговування ЦМБ

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 741 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]