08:51
Жива бібліотека. Розповіді з життя людей

Кілька років тому в бібліотечній практиці з’явилась  така форма роботи, як «Жива бібліотека». Суть її полягала в тому, що в ролі книги виступали люди, особистості, яким було що сказати читацькій аудиторії, які мали певний досвід в окремих сферах життя, цікаві захоплення тощо.

Війна внесла свої корективи в життя кожного з нас. Відповідно, і в діяльність бібліотек країни взагалі, зокрема в роботу публічних бібліотек м. Бахмут.

Бахмут – місто, яке в минулому році відзначило свій 450-річний ювілей, яке з 2014р. знаходиться на лінії зіткнення, а зараз майже по самому місту проходить лінія фронту. Вже більше семи місяців Бахмут зазнає жорстоких обстрілів з боку ворога,   воно сильно зруйновано, а мешканці, хто залишився, потерпають без світла, води та газу.

Більша частина мешканців Бахмуту, в тому числі працівників та користувачів Бахмутських публічних бібліотек, евакуювались в безпечні регіони. По-різному складаються їх долі, кожний знаходить свої методи та способи подолання болю, розпачу, розгубленості. По-своєму намагається налагодити своє життя в евакуації.

Ті, хто все ж таки залишаються в місті, намагаються просто вижити, вціліти, набувають гіркого досвіду життя в екстремальних умовах війни.

Практично кожен українець став автором своєї книги життя. Центральна міська бібліотека Бахмутської ТГ пропонує вже зараз, через Інтернет, налагоджувати трохи втрачене спілкування, розповідати про свій досвід подолання кризової ситуації, ділитися своїми думками та враженнями. Долучайтесь до нашої живої бібліотеки «Моя історія». Давайте разом читати наші книги життя. Присилайте нам свої історії, або публікуйте в своїх акаунтах, свої розповіді з хештегом #Бахмут_Жива_бібліотека.

Перша книга у Живій бібліотеці від бібліотекаря ЦМБ Марини Важинської.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 136 | Додав: AdministratoR | Теги: #Бахмутська_ТГ, #Центральна_міська_бібліотека, #Управління_культури_Бахмутської_мі, #Бахмут_Жива_бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]