4 листопада в Україні відзначався День залізничника. В Бахмуті залізниця має свою цікаву історію. Наше місто має два залізничних вокзали та чотири залізничних станції. Чому так?

В 1878р. в місті відбулось відкриття першої залізниці і залізничної станції Бахмут-1 під назвою «Донецька дорога», яка належала до Південної залізниці.

В 1911 – 1913рр. Була збудована друга залізниця -  «Північнодонецька дорога».  У серпні 1913р. була офіційно відкрита Микитівська гілка, яка проходила околицею міста у напрямку селища Яма, зараз – м. Сіверськ.

У 1916р. на цій Микитівській гілці було збудовано другий вокзал «Бахмут ІІ». Для заправки паровозів водою збудували Північний ставок. Більше інформації дивіться на сайті «Вечірній Бахмут».

Кілька років тому залізничний вокзал Бахмут-2 було капітально відремонтовано.

12 жовтня ц.р. внаслідок ворожих обстрілів будівля вокзалу зазнала значних руйнувань: майже знищений другий поверх, пошкоджені фасад і покрівля. Детальніше на "Вільному Радіо".

Але все відновимо та відбудуємо!

Категория: Оголошення | Просмотров: 170 | Добавил: AdministratoR | Дата: 06.11.2022 | Комментарии (0)

Дорогі друзі!


З початком повномасштабної війни бібліотеки Центральної міської бібліотеки Бахмутської міської ТГ не мають змоги повноцінно обслуговувати своїх користувачів.


Наше рідне місто Бахмут вже більше, ніж півроку, знаходиться на самісінькій лінії фронту, піддається активним обстрілам, є однією з найгарячиших точок війни. Воно сильно зруйноване, з травня без газу, зараз без світла та води. Але Бахмут тримається, дає достойну відсіч ворогу.

Руйнацій, знищення та пошкоджень зазнали і міські бібліотеки. Значна частина користувачів та працівників міських бібліотек були вимушені евакуюватись в більш безпечні регіони. Але життя триває. Через розпач і біль, через втрати, поневіряння, ми потроху оговтуємося, приходимо до тями, силоміць збираємо себе до купи.

За неможливості обслуговувати своїх користувачів в рідному місті, після тривалої перерви, бібліотекарі намагаються бути корисними своїм користувачам за допомогою сучасних технологій. Тому активуємо свою роботу в Інтернеті, в соцмережах, в різних месенджерах тощо.

Запрошуємо вас відвідувати наш сайт, сторінки ЦМБ та бібліотек-філіалів №№1, 4, 5 у Фейсбук, ділитися своїми думками, історіями, своїм досвідом. Разом ми сильні, разом ми переможемо, повернемося в рідне місто, відбудуємо, налагодимо життя заради майбутнього, наших дітей та онуків, заради України.

Категория: Оголошення | Просмотров: 147 | Добавил: AdministratoR | Дата: 06.11.2022 | Комментарии (0)