08:30
Запрошує клуб шанувальників кіно

Чергова зустріч в клубі шанувальників кіно ЦМБ присвячена Дню Перемоги. Пропонуємо переглянути фільм  «Законний шлюб» режисера  Альберта Мкртчяна.  Ця картина про війну, кохання та Перемогу.

У нашому світі існує досить багато фільмів про війну. Але цей фільм відрізняється своєю особливою історією.

Почалася війна, тобто відбулася противна людському розуму і всій людській природі подія.  В Ташкенті в евакуації зустрілися двоє молодих людей.  Ігор Волошин - актор евакуйованого з Москви театру, повний молодості, енергії та здоров'я красень, який мріє відправитися на фронт.  Ольга - вчителька музики, працює медсестрою, чахне від малярії і згубного для неї клімату, хоче повернутися в батьківську квартиру в прифронтовій Москві, куди в'їзд тепер тільки за спецперепустками.

У обох виникають боязкі почуття, але ні про освідчення, ні, тим більше, про серйозні наміри, поки немає й мови.  Фіктивний шлюб Ігор укладає зі співчуття до хворої і виснаженої подруги, яка не має іншої можливості повернутися з евакуації до Москви. Який розвиток подій дасть ця зустріч і чи буде щасливим цей шлюб, ви дізнаєтеся, подивившись цей кінопроект.

А чи знаєте ви що:

У фільмі вперше на екрані виконаний романс Булата Окуджави на музику Ісаака Шварца «Ця жінка у вікні»  - «Не зіллються ніколи зими довгі і літа ...».  Романс, який в картині співає персонаж актриси Людмили Давидової, через 8 років прозвучав з вуст Ірини Муравйової і дав ім'я мелодрамі «Ця жінка у вікні...» (1993р.). Потім його виконував актор Олегом Погудін, але особливо популярним став в брутальній концертної версії Євгена  Дятлова. Булат Окуджава в епізодичному образі пасажира поїзда виконав в картині свій романс «Після дощику небеса просторіше ...», написаний також за мотивами музики Шварца.

Подивитись цю кінострічку можна за посланням: http://baskino.me/films/voennye/20026-zakonnyy-brak.html

https://rezka.ag/films/drama/15682-zakonnyy-brak-1985.html

https://www.youtube.com/watch?v=B-rJpm3ecQk

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 278 | Додав: AdministratoR | Теги: День Перемоги, клуб шанувальників кіно, центральна бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]