08:32
Всесвітній день дикої природи

З метою привернення уваги до цінності дикої природи та її різноманітного значення (екологічного, генетичного, соціального, економічного, наукового, культурного та рекреаційного) 20 грудня 2013 р. шістдесят восьма сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй постановила проголосити 3 березня – Всесвітнім днем дикої природи.

Вперше це молоде свято відзначили у 2013 році. З цього часу день регулярно нагадує нам про вразливість світу фауни та флори та нагальну потребу в його захисті. Науковці занепокоєні різким скороченням популяцій диких тварин. Так, за останнє п’ятдесятиліття кількість тварин на нашій планеті зменшилась аж на 60%. Це шокуючий показник, який свідчить про те, що сьогодні природа потребує захисту від людської діяльності. Адже в іншому випадку дика природа просто буде знищена.

Однією з основних причин різкого зменшення багатьох видів тварин і рослин є міжнародна торгівля. Мета Конвенції полягає в розробленні умов гарантування того, що міжнародна торгівля дикими тваринами і рослинами не створює загрози їхньому виживанню.

Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і більше 30 тисяч видів рослин.

Попри те, що свято почали відзначати зовсім недавно, серед населення починають формуватися певні традиції. Так, у День дикої природи відкривають свої двері зоопарки, на території звіринців проходять цікаві акції та вікторини для дорослих та дітей. З життям дикої природи можна ознайомитися в тематичних музеях, парках, ботанічних садах.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 46 | Додав: AdministratoR | Теги: #Бахмут_Жива_бібліотека, #Центральна_міська_бібліотека, #Бахмутська_ТГ, #Управління_культури_Бахмутської_мі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]