11:02
Вічний, як народ
      З 1 по 10 березня 2011 року в міській бібліотеці для дітей проводяться заходи, присвячені Шевченківським дням, під загальною назвою "Вічний, як народ". В рамках цих днів у бібліотеці оформлені книжкова виставка "Кобзар у вашому домі" та перегляд літератури творів великого Шевченка та художньо-документальних книг про його життя та творчість "Життя Шевченка - подвиг". Проведені поетичні читання "Нас єднає Шевченкове слово", година інформації "Маленьким про великого Тараса".

      2 березня відбулася літературно-мистецька зустріч "Шевченко-художник". Читачі бібліотеки, вчителі та учні ЗОШ №7 взяли активну участь у цій зустрічі. Діти читали вірші Шевченка, висловлювали свої думки про твори Шевченка. Під час заходу були використані записи пісень на слова Т. Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий", "Думи мої, думи" у виконанні А. Солов’яненка та хору імені Г. Вірьовки. Надзвичайно цікавою була розповідь наукового співробітника Артемівського краєзнавчого музею Дьяконової Є.Б. про Шевченка-художника, його картини та офорти, про тих, кому вони були присвячені. Розповідь супроводжувалась показом репродукцій художніх робіт Шевченка Т.Г.


Категорія: Масові заходи | Переглядів: 1492 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 BackToRoots  
0
1. перепостив до Бахмутських відомостей.
http://bahmut.org.ua/index.php?name=news&op=view&id=320

2. творчість Шевченка була актуальна з самого початку та продовжує бути актуальною й зараз. Наприклад, дуже актуально звучить й зараз збірка "Кобзар форева", де модернові українські гурти виконують пісні за творами Шевченка, і я вважаю, що на таких заходах повинна звучати не тільки класично-заупокійні співи хорів, а й сучасні, актуальні твори. Якщо є потреба, пишіть мені, поділюсь... wink


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]