Категория: Новинки книжкового фонду | Просмотров: 1106 | Добавил: Admin | Дата: 09.03.2011 | Комментарии (0)

       Артемівська міська централізована бібліотечна система приєдналася до Тижня відкритих дверей до Інтернету. В центральній бібліотеці відбувся тренінг за темою "Спілкуємось через Інтернет: соціальні мережі та програма Skype". Було залучено 5 користувачів старшого віку, які досі не мали уяви про комп’ютери та Інтернет. Під час тренінгу вони частково ознайомились з тими можливостями, які надають сучасні Інтернет-технолонії, отримали первінні навички роботи з комп’ютером та зробили свої перші кроки в Інтернет. Бібліотекарі допомогли користувачам зареєструватись в соціальних мережах і деякі з них вже під час тренінгу знайшли своїх друзів.

      Для своїх користувачів бібліотеки ЦБС оформили книжкові виставки за книгами, що їх презентувала програма "Бібліоміст", провели огляди цих книжок.

      В бібліотеці-філіалі №7 відбувся музично-літературний вечір "Скарби безсмертного Кобзаря", присвячений 197-річниці від дня народження видатного поета. Під час заходу використовувались матеріли з Інтернет.

       Всього за цей Тиждень послугами вільного доступу до Інтернет (ЦБ, ф. 1, 4, 7, 8) та Інтернет-центрами ЦБС (ЦБ, МБД, ф. 2) скористались 618 користувачів, залучено 148 нових користувачів.

      Тиждень відкритих дверей до Інтернету завершився, але робота з надання бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету та залучення користувачів до бібліотек ЦБС продовжується.

       Тож запрошуємо всіх бажаючих до міських бібліотек! Бібліотеки, комп’ютери та Інтернет чекають на вас!


Фото
Користувачі ЦМБ Ф. Семьонов та В. Воробйов допомагають один одному "розібратися" з Microsoft Office Word 2007.
Категория: Масові заходи | Просмотров: 1081 | Добавил: Admin | Дата: 09.03.2011 | Комментарии (0)

      З 1 по 10 березня 2011 року в міській бібліотеці для дітей проводяться заходи, присвячені Шевченківським дням, під загальною назвою "Вічний, як народ". В рамках цих днів у бібліотеці оформлені книжкова виставка "Кобзар у вашому домі" та перегляд літератури творів великого Шевченка та художньо-документальних книг про його життя та творчість "Життя Шевченка - подвиг". Проведені поетичні читання "Нас єднає Шевченкове слово", година інформації "Маленьким про великого Тараса".

      2 березня відбулася літературно-мистецька зустріч "Шевченко-художник". Читачі бібліотеки, вчителі та учні ЗОШ №7 взяли активну участь у цій зустрічі. Діти читали вірші Шевченка, висловлювали свої думки про твори Шевченка. Під час заходу були використані записи пісень на слова Т. Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий", "Думи мої, думи" у виконанні А. Солов’яненка та хору імені Г. Вірьовки. Надзвичайно цікавою була розповідь наукового співробітника Артемівського краєзнавчого музею Дьяконової Є.Б. про Шевченка-художника, його картини та офорти, про тих, кому вони були присвячені. Розповідь супроводжувалась показом репродукцій художніх робіт Шевченка Т.Г.


Категория: Масові заходи | Просмотров: 1491 | Добавил: Admin | Дата: 09.03.2011 | Комментарии (1)

       4 березня в читальній залі центральної міської бібліотеки відбулася музично-поетична зустріч "Нескорена співачка зорі провідної", яка була присвячена 140-річчю від дня народження видатної української поетеси, громадського діяча Лесі Українки. На заході були присутні учні 10-Б класу ЗОШ №11.

       Розповідь про життя і творчість поетеси підготувала провідний бібліотекар Ємець О.І. Вона відмітила найголовніші події в біографії Лариси Петрівни Косач-Квітки, що відіграли важливу роль у формуванні характеру, світогляду, політичних переконань. Протягом зустрічі звучали найулюбленіші поетесою твори Ф. Шопена, Л. Бетховена та пісні на слова поетеси.

       Розкрити неповторний світ Лесі Українки, її життєве кредо, підкреслити її незбориму жагу до волі допомагали вірші поетеси, що були прочитані ведучою. Після закінчення зустрічі всі бажаючі познайомились з книжковою виставкою.


Категория: Масові заходи | Просмотров: 1084 | Добавил: Admin | Дата: 09.03.2011 | Комментарии (0)