Відомий американський драматург, сценарист, письменник, новеліст Ірвін Шоу (Shaw, Irwin) народився  27 лютого 1913р. в Південному Бронксі (Нью-Йорк) в родині єврейських емігрантів з царської Росії. Справжнє ім'я - Ірвін Гілберт Шамфорофф.

Невдовзі після народження Ірвіна родина переїхала до Брукліна і змінила прізвище на Шоу (розповсюджена передача прізвища в слов'янських мовах, англійською - Шо).

Батько Ірвіна Гілберта був дрібним комерсантом, тому й син рано розпочав трудову діяльність, змінив чимало професій: працював на фабриці парфумів, в універсальному магазині, шкільній бібліотеці, вчителював, був водієм вантажівки і навіть гравцем професійної футбольної команди. Ці “університети” надали Шоу неоціненний запас життєвих спостережень. Закінчивши у 1934 р. Бруклінський коледж зі званням бакалавра мистецтв, Шоу влаштувався радіожурналістом.

На радіо почав писати діалоги для радіоспектаклів, а в 1935 році написав сценарій для радіоспектакля "Дік Трейсі". ... Читати далі »

Категория: Оголошення | Просмотров: 146 | Добавил: AdministratoR | Дата: 27.02.2023 | Комментарии (0)

27 лютого – Міжнародний день полярного ведмедя. Цей День з’явився в наших календарях порівняно недавно, в 2014-му році. Це насамперед акція, спрямована на вирішення нагальних екологічних проблем. Міжнародний день полярного ведмедя виник за підтримки організації Polar Bears International. Метою цього Дня є підвищення обізнаності широкої громадськості про катастрофічні впливи глобального потепління на площу льодового покриття вод, де знаходиться природне середовище проживання полярного ведмедя. Якщо не вжити заходів зі скорочення шкідливих викидів вуглецю, які викликають глобальне потепління, то вже в найближчому майбутньому ми можемо стати свідками загрози зникнення цих прекрасних тварин з нашої планети.

Пропонуємо прослухати нашим найменшим читайликам  послухати казку «Вумко»

Перейдіть за посиланням: https://youtu.be/0iwtOp71sow

Категория: Оголошення | Просмотров: 96 | Добавил: AdministratoR | Дата: 27.02.2023 | Комментарии (0)