16:59
Поетичні обрії «Кобзареве слово – моя рідна мова»

До Міжнародного Дня рідної мови у міській бібліотеці для дітей відбувся святковий захід «Кобзареве слово – моя рідна мова». Бібліотекарі привітали читачів бібліотеки, учнів 6-го класу ЗОШ №7, вчителів віршами, присвяченими нашій рідній українській мові.

2014 рік – це рік вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка. Твори Шевченка – це боротьба письменника за право на «життя» для української мови. Тому напередодні Свята рідної мови до бібліотеки та її читачів завітала ветеран – педагог, поетеса, голова секції «Ветерани – молоді» міської ради ветеранів, почесний громадянин міста Ставрулова В.А.  У своїй яскравій емоційній розповіді вона познайомила учасників заходу з дуже нелегким життєвим шляхом Великого Кобзаря. Потім Ставрулова В.А. читала власні вірші про Кобзаря. «Донбас вшановує Шевченка», «На перепоховання Шевченка».

         Учні ЗОШ №7 читали свої улюблені вірші Шевченка: «Садок вишневий коло хати» (Меженна Ірина), «Тече вода в сине море» (Калєєва Марина), «Заповіт» (Аверіна Анжела).

Наприкінці свята читачі ознайомились із книжковою виставкою «Іду з дитинства до Тараса» та ювілейною виставкою малюнків та декоративно – прикладних поробок учнів шкіл міста.

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 821 | Додав: AdministratoR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]