08:41
«Лідери» з Артемівська у Полтаві

Швидко минає час, і ось нова зустріч лідерів бібліотечної справи у Полтаві 25-26 листопада. 

Знайомі і вже майже рідні обличчя,  чудовий готель «Палаццо» та, всупереч прогнозам, ясна, сонячна погода. Що ще треба для плідної роботи?

А вона дійсно виявилася плідною. Тема семінару дуже актуальна – «Визначення репертуару нових бібліотечних послуг для місцевої громади і користувачів бібліотек».  Не секрет, що бібліотеки зараз відвідують значно менше людей, ніж 20-30 років тому. Ця тенденція спостерігається в усьому світі. Тому бібліотекарі розмірковують, якими ж послугами сьогодні можна залучати нових користувачів та не втратити існуючих. На семінарі в Полтаві теорія тісно перепліталася  з практикою. Особливо цікавими та результативними були робота в групах та «мозкові штурми» з розробки репертуару інноваційних бібліотечних послуг, форм їх реклами. Дуже цікавими були презентація досвіду роботи публічних бібліотек США та відеофільм «Бібліотека ХХІ століття». Як же нам ще далеко до їх рівня! Але є до чого прагнути, є майбутнє у бібліотек!

Цікавими і корисними також були відео сюжети бібліотекарів України та Росії. Тому працюємо на користь своїх користувачів і задля розвитку місцевих громад!

Не можна обійти мовчанням і саме місто. Полтава – старовинне місто, де все дихає історією, де оживають в уяві величні постаті минулих років. Виявляється, скільки ж видатних імен пов’язані з Полтавою  - М.В. Гоголь, І.П. Котляревський, Ісак та Зіновій Дунаєвські, А.С. Макаренко, Т.Г. Шевченко, Ю. Кондратюк, Панас Мирний, В.І. Вавілов та багато-багато інших, всіх не перерахувати.

А як же можна було побувати у Полтаві та не посидіти у ложці біля галушок, не постояти біля білої альтанки та не подивитися на Полтаву вдень та вночі, коли сяє вона тисячами вогників?!

А наприкінці і зовсім несподівані події – сумісне очікування на від’їзд в одному номері, розмови у неформальній обстановці, спогади, мрії, надії на подальші зустрічі. І вже зовсім чарівна ніч  - з першим снігом, таким лапатим, рясним, як у казці!

До побачення, Полтава, дякуємо за гостинність!

Н. Захарова,

начальник відділу інформації ЦМБ

Категорія: Наші досягнення | Переглядів: 1460 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 1
1 Tiger  
0
I read your post and wished I'd wtitren it

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]