Только для вас  - акция бесплатной записи в городские библиотеки, посвященная Дню студента!


Спешите!!!

С 15 по 21 ноября вы можете совершенно бесплатно стать читателями сразу 8 городских библиотек. К вашим услугам – почти полмиллиона книг, более 200 названий газет и журналов, свободный доступ в Интернет, электронная почта, программа Skype, кружок английского языка и большой фонд литературы на английском языке (центральная библиотека) и многое другое.

Библиотеки ждут именно вас! Оформите бесплатно один читательский билет и посещайте все городские библиотеки!

Справки по телефону 44-15-68.

Категория: Акції | Просмотров: 1451 | Добавил: Admin | Дата: 12.11.2010 | Комментарии (0)

        У жовтні ц.р. директор ЦБС Біленко Тетяна та начальник відділу інформації центральної бібліотеки Захарова Ніна стали переможцями другого етапу конкурсу «Лідер бібліотечної справи». Цей конкурс проводиться програмою «Бібліоміст». В рамках конкурсу переможці пройдуть навчання на тренінгах, начальних поїздках, зможуть розробити і подати проект розвитку місцевої громади. 

        І ось наприкінці жовтня відбувся перший тренінг. Він проходив у Кам’янці – Подольскому у чудовому приміщенні Гала-готелю.

        Цей професійний форум зібрав біля 50 кращих фахівців бібліотечної справи. Мова йшла про співпрацю бібліотек з громадами та залучення до бібліотек нових категорій користувачів, про впровадження в бібліотеках нових технологій, зокрема Web 2.0 та Web.3.0. З цікавими доповідями виступили експерти – директори обласних бібліотек м. Миколаєва, Рівно та Вінниці. Вони поділилися своїм досвідом роботи та враженнями від навчальної поїздки до США, яка відбулась в рамках першого етапу конкурсу «Лідер бібліотечної справи».

        Ось що розповідає наш учасник цього тренінгу.

        Захарова Ніна: «Сьогодні дуже змінюється уява про бібліотеки та послуги, які вони надають. Тепер бібліотекарю замало просто видати книжку. Хоча і раніше справжній бібліотекар,тобто  бібліотекар душею, був читачеві і порадником, і «лоцманом у книжковому морі». І ще невідомо, коли  бібліотекарю було важче – 20-30 років тому, чи зараз, коли у нього є такі помічники, як електронний каталог та Інтернет. Але те, що вже неможливо жити «по-старинке», це безперечно. Змінюється суспільство, змінюються і функції бібліотек, послуги, які вони надають мешканцям громади. Значне місце в роботі бібліотек посідає тепер проектна діяльність. Сучасний бібліотекар повинен володіти основами фандрейзінгу, маркетингу, мерчандайзінгу. Про це йшла мова під час тренінгу.

        Я дізналась багато цікавого, нового, змогла поспілкуватись з колегами з усіх куточків України. Я дуже вдячна програмі «Бібліоміст» за можливість, як то кажуть, і на інших подивитись, і себе показати. Я вперше потримала у руках пристрій для читання електронних книг.

        Мені  приємно і те, що наша бібліотечна система теж не пасе задніх, що навіть 2 особи з ЦБС стали переможцями цього конкурсу і, впевнена, достойно представляють наше місто бібліотечній спільноті країни.

        Крім того, мені просто дуже сподобався сам готель, особливо його подвір’я – альтанки, альпійські горки. Крім того, я вперше в житті побувала у боулінг-клубі. Мені дуже сподобалось.  Буцімто, що там такого – кидай собі м’яч. Але як це захоплює! І вразило саме місто – Кам’янець-Подільський.  Його неповторна атмосфера давнини, собори, вежі стародавньої фортеці (на превеликий жаль, ми їх бачили тільки здалеку).

        Впевнена, я ще довго буду згадувати цей тренінг і намагатимусь втілювати в життя ідеї та поради, почуті на ньому».

        Наші учасники з нетерпінням чекають наступних зустрічей з лідерами.
Категория: Наші досягнення | Просмотров: 1603 | Добавил: Admin | Дата: 12.11.2010 | Комментарии (1)