08:42
Говоримо українською!

Наші спостережливі предки склали десятки висловів, в яких умістився цінний досвід поколінь.

До неоціненних коштовностей фольклору будь-якого народу належать прислів'я та приказки - короткі влучні вислови, які образно та лаконічно передають нащадкам висновки з життєвого досвіду багатьох поколінь предків. Вони є узагальненою пам’яттю народу та результатом його спостережень над життям і явищами природи, що дає змогу молодому поколінню формулювати погляди на етику, мораль, історію й політику.

Прислів'я та приказки становлять начебто звід правил, якими людина має керуватися у повсякденному житті. Вони рідко тільки констатують якийсь факт, скоріше рекомендують чи застерігають, схвалюють або засуджують, - словом, повчають, бо за ними стоїть авторитет поколінь нашого народу, чия невичерпна талановитість, високе естетичне чуття й гострий розум і тепер продовжують примножувати і збагачувати духовну спадщину, що громадилася віками. Різкої межі між прислів'ями та приказками не існує, а основна відмінність полягає насамперед у тому, що прислів'я є більш розгорнутими, ніж приказки.

У нашій країні існує тенденція використовувати приказки російською мовою, проте ми, як справжні українці, повинні знати українські прислів’я і приказки. Адже вони набагато красивіші, ніж російські!

Категорія: Оголошення | Переглядів: 79 | Додав: AdministratoR | Теги: Бахмутська ТГ, Управління культури Бахмутської міс, центральна міська бібліотека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]