10:15
До Міжнародного Дня рідної мови

Бібліотека-філіал №5 запрошує вас на День літературного гурману "Несумна класика". Сьогодні ми з вами говоритимемо про одну-єдину книгу.

Гадаєте, воно того не варто? Досі вважаєте, що "класика" - це щось незрозуміле та нудне з уроків шкільної програми? А от і ні! Адже класика тому і називається класикою, що актуальна у всі часи.  Отож, читаємо, слухаємо, дивимося класику української літератури -  Іван Нечуй-Левицький "Кайдашева сімя".

Почитати онлайн можна тут  https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=907

Слухати аудіокнигу

https://4read.org/1312-van-nechuy-levickiy-kaydasheva...

Шкільна програма містить небагато творів літератури, які справді цікаво читати, але повість Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» - один з винятків. Незважаючи на півтора століття з часу написання повісті, її актуальність нікуди не зникла – чимало українських (і не тільки) родин не можуть похвалитися ідеальними відносинами між її членами. Перша екранізація «Кайдашевої сім’ї» побачила світ в середині 1990-х. А у 2020 році вийшов серіал «Спіймати Кайдаша» - вільна екранізація сюжету повісті.

Дивитися фільм-ділогію (1993, 1996)  https://archive.org/details/19931996..10360p

Серіал «Спіймати Кайдаша»  https://teleportal.ua/ua/serials/stb/spiymaty-kaydasha/sezon-1

Категорія: Оголошення | Переглядів: 228 | Додав: AdministratoR | Теги: день рідної мови, україна, Бахмут, Кайдашева сім'я | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 centnina2013  
0
Це дійсно так. Нещодавно зі знайомою слухали цю книгу, просто чудово! Знайома сказала, що слухаєш, а так яскраво все виписано, наче кіно дивишся.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]