17:58
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-та річниця виведення військ з Афганістану

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-та річниця виведення військ з Афганістану. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента України в 2004 році і була приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – понад  150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але священною є пам’ять про Ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя. Ви є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України в зоні бойових дій. Ви як ніхто знаєте справжню ціну війни і миру, і як ніхто усвідомлюєте свою відповідальність за долю прийдешніх поколінь. Ви є взірцем служіння народу та державі у наші дні.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 337 | Додав: AdministratoR | Теги: афганістан, Бахмутська міська бібліотека, пам'ятаємо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]