09:36
День сім'ї в Україні

Сім’я – найголовніше в житті кожної людини. Саме в родині ми вчимося любові, відповідальності, турботи, поваги. Тому не дивно, що їй присвячено кілька свят в році. 15 травня відзначають Міжнародний день сім'ї (офіційно - Міжнародний день сімей), а 8 липня - День сім'ї в Україні.

Сім’я – не просто спільність людей, пов’язаних між собою шлюбом та спорідненістю. Це ще й об’єднання кількох людей в побутових питаннях і відповідальності за все, що стосується себе і близьких. У сім’ї люди не тільки живуть разом, але і допомагають, підтримують один одного, разом веселяться і переживають різні події. Члени сім’ї постійно вчаться шанобливо ставитися до особистої думки кожного.

Сімейні традиції – це чудовий спосіб створити тривалі спогади та зміцнити зв’язки між членами родини. Ці традиції можуть бути настільки простими чи складними, як вам заманеться, і можуть базуватися на святах, днях народження чи особливих випадках.

У цей день прийнято дзвонити своїм рідним і кажуть їм приємні слова. Якщо є така можливість, родичі збираються разом за вечерею та обмінюються подарунками, словами подяки та любові. Важливо в це свято сконцентрувати увагу на всьому світлому та хорошому, що принесла сім'я у життя.

Маленькі ритуали, традиції, притаманні тільки вам, додають щастя, затишку у родину, стосунки.

Що ж може претендувати на сімейну традицію? Та все, що завгодно: перегляд новинок кінематографа щоп’ятниці, прикрашання новорічної ялинки або відпочинок на морі. Головне, щоб всі члени сім’ї прагнули з року в рік, з місяця в місяць наповнювати сімейний час, насолоджуватися товариством одне одного. Був би привід, і не через силу, а як душевне поривання.

Сімейні традиції потроху втрачають свою важливість. Однак вони — основа дружніх взаємин і розуміння. Рано чи пізно ми починаємо сумувати за можливістю просто поговорити одне з одним. Складно розуміти, що ти комусь потрібен, якщо особисте спілкування витіснили короткі дзвінки на мобільний, фб, повідомлення, месенджер і скайп тощо.

Сімейними традиціями було колись читання книг, спільні вечері у сімейному колі, спільна праця, а зараз — домашній кінотеатр, спільні ігри, сімейна вечеря, читання книг перед сном.

Щоб сімейна вечеря запам’яталася, все, що потрібно робити, — просто спілкуватися. Адже це можливість підтримати той родинний дух під час спільного куштування смачних страв і приємної бесіди. Немає конкретного правила, скільки разів на тиждень треба вечеряти всією сім’єю. Головне — створити традицію збиратися разом за обіднім столом, спілкуватися, радитися.

А сімейний вечір можна влаштовувати раз на тиждень або раз на місяць. Сім’я може ходити в кіно, в аквапарк, кататися верхи, відвідувати музеї, ресторани… Не важливо навіть, чим саме ви займатиметеся, головне, що після нелегкого трудового тижня, будете заряджатися позитивом, дарувати своє тепло одне одному.

І діти, і дорослі можуть вклеювати у фотоальбом пам’ятні та веселі світлинки, які в майбутньому стануть справжньою реліквією.

Щоб сім’я була дружною та щасливою, вигадайте власні традиції, що зближуватимуть дітей і дорослих. Зазвичай традиції, встановлені батьками, діти у зрілому віці намагаються привнести у свої сім’ї, зберігаючи і примножуючи такі важливі для кожного цінності.

Справжня цінність у житті — це рідні та близькі люди. Вітаємо з Днем родини та бажаємо взаєморозуміння, щастя, райдужних планів і безлічі цікавих занять. Нехай сім'я завжди буде міцною скелею, захистом від негараздів і розрадою в біді. Любові, краси, світлого майбутнього, достатку і спільного розвитку! Бажаємо, щоб вона була тихою і затишною гаванню. Нехай підтримка найрідніших допомагає впорається з будь-якими труднощами. Нехай всередині сім'ї та в Україні буде мир і любов!

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 205 | Додав: AdministratoR | Теги: Украина, победа, Бахмутська ТГ, перемога, центральна міська бібліотека, Бахмут, семья, сім'я, Управління культури Бахмутської міс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]