07:54
День мігруючих птахів

МІГРА́ЦІЯ ПТАХІ́В – періодичні або нерегулярні переміщення птахів на значні відстані.

Щорічно в другу суботу і неділю травня святкується Всесвітній день мігруючих птахів (WorldMigratoryBirdDay). Історично передумовою для запровадження цього дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана ще у 1906 році.

Останнім часом чисельність мігруючих птахів, які здійснюють перельоти між Африкою, Близьким Сходом і Європою, значно скоротилася. Цьому сприяє різноманітна кількість факторів. Причиною міграції зазвичай, є зміна умов існування в місцях їхнього постійного перебування, що зумовлює насамперед погіршення кормової бази та температурного режиму.

В природних умовах існують складні взаємозв’язки між птахами й рослинами, з одного боку, та між птахами й іншими тваринами – з іншого. Частина птахів щороку мігрує з далекої півночі на далекий південь і повертається назад. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому. Міграція птахів, є одним із індикаторів біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату.

Птахи - це невід’ємна частина природи, яку ми зобов’язані захищати. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття. 

Категорія: Оголошення | Переглядів: 128 | Додав: AdministratoR | Теги: Управління культури Бахмутської міс, центральна міська бібліотека, Природа, Бахмутська ТГ, міграція птахів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]