13:06
Центральна міська бібліотека: рік війни

Я, Центральна міська бібліотека Бахмутської міської ТГ, найстарша бібліотека м. Бахмут. Я не знаю точної дати свого створення, але в 1926р. вже згадується Центральна окружна бібліотека. 

Я разом зі своїми бібліотеками-філіалами завжди в центрі подій свого міста. Бахмутські бібліотеки роблять значний внесок в розбудову міста, є осередками культурного та громадського життя, інформаційними та освітніми центрами. 

Я пережила роки окупації міста фашистами у 1941-1943рр. Мої фонди та приміщення були знищені, але я відновилась, стала краще і багатше на користувачів та працівників. 

24.02.2022 зранку я чекала всіх співпрацівників на нараду. О 14 годині в читальному залі мали зібратися поціновувачі літератури, фотографії, музики на сумісному проекті з Горлівським інститутом іноземних мов та Бахмутським фаховим коледжем культури та мистецтв ім. І.Карабиця "Читати Кафку знов...". Підготовані виставки фотографій, настроєне піаніно, гітара. 

Замість всього цього - війна. 

За минулий рік повністю зруйновані мої донечки – 6 сільських бібліотек, постраждали міська бібліотека для дітей, бібліотека №8. Я теж багато разів сильно поранена. 

Яка Я та інші міські бібліотеки сьогодні, рік потому, навіть сказати не можу, бо в місті точаться сильні бої. Працюємо онлайн, намагаємося бути корисними навіть у такі важкі часи. 

Фортеця Бахмут тримається, вірю, що встоїть, і Я знову повернусь до життя. 

Вірю в Перемогу, Україну та ЗСУ!

 

Категорія: Масові заходи | Переглядів: 119 | Додав: AdministratoR | Теги: центральна бібліотека м. Бахмут, рік війни, ЗСУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]