22 жовтня в центральній міській бібліотеці в рамках проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» пройшов майстер-клас з виготовлення еко-сумки.

Секретами виготовлення ексклюзивних еко-торбинок поділилася з присутніми майстриня-волонтер Лабза Світлана Леонідівна. Вона розповіла про перевагу натуральних матеріалів під час виготовлення еко-сумок та рюкзаків, які є чудовою альтернативою поліетиленовим пакетам. Світлана Леонідівна продемонструвала сумки, зроблені власноруч, які викликали у присутніх захоплення і велике бажання самим навчитись виготовляти такі аксесуари.

Всі учасники майстер-класу із завзятістю вчилися не тільки шити, але й декорувати свої торбинки.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 514 | Добавил: AdministratoR | Дата: 24.10.2017 | Комментарии (0)

 Осінні канікули з дитячою бібліотекою

  В міській бібліотеці для дітей триває насичений подіями тиждень осінніх канікул. В інтернет-центрі бібліотеки для всіх відвідувачів проходила віртуальна подорож «Осінні пейзажі». Діти знайомились з цікавими легендами про осінь, розгадували загадки. Перегляд слайдів і отримання подарунків від осені викликали у гостей позитивні емоції.

 Протягом тижня в бібліотеці діє ігротека «Канікул пора, радіє дітвора», де діти розважаються настільними іграми, головоломками, цікавими вікторинами, веселими забавами. Для наймолодших вихованців д/с 25 «Дзвіночок» та читачів бібліотеки пройшла хвилина радісного читання «Час казок для малюків». Щоб зацікавити малечу, бібліотекарі підготували казковий перегляд «Сузір’я української казки». Зустріч з казкою для  маленьких читачів була досить цікавою і захопливою. Діти із задоволенням слухали казкові історії, брали активну участь у літературній грі «Розумники» та у конкурсах: «Загадкова скарбниця», «Сюрприз», «Допоможи вороні». Для школярів загальноосвітніх шкіл №1 та №5 пройшов літературно-поетичний вернісаж «Осінь щедра, осінь золотава».

 Канікули на цьому не завершуються, то ж запрошуємо провести свій вільний час з дитячою бібліотекою.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 496 | Добавил: AdministratoR | Дата: 23.10.2017 | Комментарии (0)

Просмотров: 511 | Добавил: AdministratoR | Дата: 18.10.2017 | Комментарии (0)

Центральна міська бібліотека для багатьох людей є не тільки місцем, де можна взяти книгу, почитати газети та журнали, скористатися безкоштовно інтернетом, а й закладом культури, в якому можна цікаво і корисно провести свій час. Так, 11 жовтня бібліотекарі запросили до читальної зали читачів похилого віку на зустріч «Зрілість - це молодість з мудрими очима». Зустріч відбулася в рамках проекту Міжнародної організації з міграції «Підтримка згуртування та розвитку громад, які зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за фінансової підтримки Уряду Японії». Ведуча зустрічі, провідний бібліотекар Ємець О., висловила щирі слова подяки людям, які пройшли великий віковий та життєвий шлях. Присутні мали змогу дізнатися про українців, які незважаючи на свій вік, активно займаються спортом, спілкуються з молоддю та приймають участь у суспільному житті країни. Протягом заходу лунали сміх, пісні, вірші. Усі мали змогу поспілкуватися, випити чашку запашного чаю та відверто висловити свої емоції.

                                                                                                                  

 
Категория: Масові заходи | Просмотров: 478 | Добавил: AdministratoR | Дата: 17.10.2017 | Комментарии (0)

Під покровом Божої Матері

12 жовтня 2017 року в міській бібліотеці для дітей відбулася духовна зустріч «Під покровом Божої Матері», присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Поспілкуватися із настоятелем Свято- Преображенського храму отцем Костянтином зібралися у святково прикрашеній залі читачі бібліотеки, учні 8-го класу УВК №11, вчителі. Бібліотекарі привітали присутніх з прийдешніми святами, розповіли, що відзначення свята Покрови має глибоку історію в Україні. Це свято - найголовніше свято українського козацтва, адже козаки завжди вважали Пречисту Діву Марію своєю покровителькою. Нащадки славних козаків – сучасні військові, які в наш нелегкий час захищають Україну від агресора і відзначають 14 жовтня День захисника України. Отець Костянтин в своїй бесіді підкреслив, що Покрова Пресвятої Богородиці – одне з найшановніших релігійних свят у православних християн. Він розповів про чудові події в далекій Візантії, завдяки яким з’явилося це свято. Бесіда проходила дуже жваво, діти задавали священику багато питань і  отримували вичерпні відповіді. Отець Костянтин подарував присутнім ікони Пресвятої Богородиці, яка оберігає від негараздів.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 523 | Добавил: AdministratoR | Дата: 13.10.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 243 244 245 246 247 ... 382 383 »