2021 рік для бібліотечної спільноти громади, користувачів та поціновувачів бібліотек ювілейний двічі – 450 років  міста Бахмут та  275 років з відкриття першої, на цей час відомої, бібліотеки міста. В зв’язку з цим Центральна міська бібліотека започатковує історико - просвітницький проект «Бібліотеки Бахмуту  у часі та просторі».  Мета проекту – донести до широкого загалу мешканців громади історичні факти про історію бібліотечної справи у місті Бахмут, показати ту велику роль, яку відігравали та відіграють бібліотеки у різні часи, як вони  трансформуються за вимогами часу.

Першою ластівкою цього проекту стала виставка – інсталяція «Свідки часу» у читальному залі бібліотеці по вул. Миру, 28. На виставці представлені книги з фонду бібліотеки, які вже стали раритетами, тобто бібліографічними рідкостями. Це видання ХІХ – початку ХХ століття, книги-ювіляри та ін. Ці книги є дійсними свідками часу. По цим книгам можна відслідковувати історію не тільки нашого міста, а й країни взагалі. На титульних сторінках можна побачити штампи закладів та бібліотек, в яких ці книги зберігались раніше. Можна поламати голову над тим, який же шлях пройшла та чи інша книга, перш ніж опинитися у фонді центральної бібліотеки.

А слабо потримати у руках книгу, якій в цьому році виповнилось 130(!) років. Або відчути ніжність паперу, який виготовлений «без домішок деревини» - саме на такому папері видана книга Ф. М. Достоєвського.

Тож бібліотекарі запрошують усіх небайдужих та допитливих до Центральної бібліотеки познайомитися з цікавою та унікальною виставкою, доторкнутися до артефактів минулого, дізнатись, чим живе бібліотека сьогодні.

Приходьте, дивіться, дізнавайтесь, отримайте насолоду від книги, яка пахне минулим, зробіть унікальну фотосесію з найцікавішими книгами з фонду бібліотеки.  Велике прохання – мати з собою рукавички, бо працювати з раритетами можна тільки в рукавичках.

 

   

Категория: Масові заходи | Просмотров: 850 | Добавил: AdministratoR | Дата: 19.03.2021 | Комментарии (0)