«Таємниці шостого континенту» - саме під такою назвою 25 січня відбулось чергове засідання екологічного відеолекторію «Природа та ми» в читальному залі центральної міської бібліотеки.

У бібліотеці знов зібрались любителі природи, щоб більше дізнатись про оточуючий світ. Темою зустрічі була Антарктида, тому що в 2020 році виповнилось 200 років з часу її відкриття.

Ведуча лекторію Н. Захарова підготувала цікаву інформаційно-історичну довідку про походження самої назви Антарктида, історію уявлень про існування таємничого континенту та його відкриття – від Аристотеля до експедиції Ф. Беллінсгаузена та М. Лазарева.

Потім присутні познайомились з унікальними тваринами, які пристосувались до суворих умов материка, із захопленням та цікавістю переглянули науково-пізнавальний фільм «National Geographic: Дикая Антарктида /Wild Antarctica».

Бібліотекарі також підготували книжкову виставку «Terra australis incognita: 200 років відомості». Неабиякий інтерес викликав як у дітей, так і у дорослих, символ Антарктиди – іграшковий пінгвін.

Зустріч сподобалась присутнім, вони були вдячні бібліотеці за цікаву інформацію. Було приємно відмітити, що цього разу серед присутніх були діти – двоє братів, які також із зацікавленістю слідкували за життям тварин найхолоднішого континенту планети. 

Зрозуміло, що таку інформацію можна віднайти в Інтернеті, але будемо відверті - чи кожен з нас стане самостійно переглядати таку кількість сайтів, відеофільмів, перевіряти та порівнювати дані, щоб отримати певну картину про цей далекий та маловідомий материк?

Бібліотечний відеолекторій допомагає учасникам розширити свої уявлення про природу, рослинний та тваринний світ нашої планети.

Тож запрошуємо допитливих на наступну зустріч, яка відбудеться 1 лютого о 14.00 в читальному залі центральної міської бібліотеки.   

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 369 | Добавил: AdministratoR | Дата: 29.01.2020 | Комментарии (0)