13 червня 2017 року в міській бібліотеці для дітей пройшов літературний квест «День веселих завдань». У квесті прийняли участь вихованці пришкільного майданчику школи № 5 та читачі бібліотеки. Захід відбувся за підтримки DREAMactions – спільного проекту CANactions та WNISEF.

Стартував квест в бібліотеці і завершився на бібліомайданчику. Діти пройшли крізь казкові пригоди, подорожували сторінками книг і наближалися до секретної мети через подолання труднощів. Бібліотекарі підготували літературні вікторини, загадки-обманки про героїв знаменитих книг, загадки-підказки, що наблизили учасників до головної родзинки літературного квесту – пригод Шерлока Холмса. Діти із задоволенням розплутували детективні завдання, приймали участь у пошуках предметів по бібліотеці, тим самим проявили необхідні якості для пошукової діяльності. Конкурси «Втрата пам’яті» і «Словесний портрет», головоломки – все це зацікавило дітей. У пошуках собаки Баскервілей дітям знадобилися логічні здібності, адже пошук продовжувався на майданчику біля бібліотеки. Літературний захід такого роду спрямований на розвиток у дітей інтересу до книги і читання.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 543 | Добавил: AdministratoR | Дата: 14.06.2017 | Комментарии (0)

10 червня виповнилося 80 років користувачці центральної міської бібліотеки Руденко Лідії Василівні. Вона вже багато років бере книжки на абонементі, журнали в читальному залі і є постійним глядачем бібліотечного клубу любителів кіно. У 2015 році в рамках проекту «Бібліоміст» жінка відвідувала тренінги з вивчення комп’ютеру, і з того часу стала найактивнішим відвідувачем Інтернет-центру бібліотеки. Кожного тижня, у спеку та мороз, Лідія Василівна приходить до Інтернет-центру, щоб перевірити електронну пошту, поспілкуватись з рідними через Інтернет, подивитися улюблені передачі тощо.

Працівники бібліотеки щиро вітають свою користувачку з ювілеєм, бажають їй активного довголіття, здоров’я та всього найкращого!

Категория: Масові заходи | Просмотров: 538 | Добавил: AdministratoR | Дата: 14.06.2017 | Комментарии (0)