У міській бібліотеці  для дітей  читачі середнього шкільного віку прийняли участь у пізнавальних  посиденьках- «Українська хустка».  До посиденьок бібліотекарі підготували експозицію – виставку жіночих хусток: білих, чорних, кольорових,книжковий перегляд « Народний символ України –хустка». Діти також побачили скриню, в якій у давні часи зберігалась одежа родтни, а також хустки. Ведучі посиденьок – працівники бібліотеки Бітюкова К.М., Комісаренко Л.В. у національному вбранні розповідали про особливості українських хусток, та їх призначення. Учасники посиденьок дізналися, що без хустки не обходиться весілля на Україні, коли син вирушав у далеку дорогу, мати давала йому хлібину зав’язану у хустинку, коли козак ішов на війну, дівчина дарувала йому хустку, яка була оберегом. Театралізовану інсценівку на цю тему показали учні ЗОШ №1, а також читали вірші про хустку.

      Ведучі провели також міні – майстер – клас по зав’язуванні хустки на голову, а також дізнались як сповивали новонароджену дитину хустиною першого сповиточку, після купання в зіллячку.

       На протязі посиденьок звучали українські пісні про хустку у виконанні Р.Кириченко, С.Ротару, О.Пономарьова  та інших відомих українських співаків.

      На свято завітала майстриня творчої майстерні «Оберіг» Кравченко С.А.. Вона теж розповіла дітям багато цікавого про хустку-оберіг  і провела майстер – клас по плетінню яскравого шнурочка з китичками. Таким шнурочком можна було підперезатися, носити на ньому хрестик, прикрашати одежу.

      Посиденьки закінчились спільним чаюванням з цукерками та бубликами. Наприкінці всі залюбки фотографувались у хустках біля яскравої виставки хусток і раритетної  скрині.

      Посиденьки збагатили всіх присутніх новими знаннями про просте і незбагненне диво – українську хустку.

На ній і грона, і пелюстка

І небо й райдуга на ній

Мов берегиня вроди, хустка

Здавен у нашій стороні.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1121 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.01.2015 | Комментарии (0)

          Бажаєте удосконалити свою майстерність в грі в шашки?  Тоді запрошуємо вас до центральної міської бібліотеки в шахово-шашковий клуб «Дамка+Ферзь».                           В січні вже відбулись перші шашкові турніри серед учнів 5-9-х  класів  НВК №11.      Уроки майстерності проводили спеціалісти  Українського центру  з  фізкультури та спорту: кандидат в майстри спорту по  шашкам,  старший тренер збірної України серед спортсменів з порушенням зору і опорно-рухового апарату   Мударисов  Дмитро Закієвич   та     багаторазова  призерка  чемпіонатів   світу  та Європи,   майстер  спорту  по шашкам  Ведьорко  Людмила  Іванівна.

            На першому засіданні клубу його учасники  прослухали  настанови  тренерів та розповіли, чому вони мають бажання грати в шашки. Також були зіграні шашкові  партії.

 За  два  дні  роботи  клубу  вже  виявлені  перші  переможці.  Серед   дівчат 5-6 класів  I-II  місце  розділили  Сущенко  Маріанна  та  Баловнєва  Дар’я ,   а  серед   хлопчиків  перше  місце - у Агашкова  Валерія ,  друге – Антипенко Сергія,  третє – Кузич  Іллі. 

А результати шашкового турніру   другого  дня такі: перше  місце  посів  учень  ЗОШ №7  Барабаш  Олександр, друге,  третє місця у учнів НВК №11    Білоус  Поліни та  Лукіщенка  Василя.

Тож  всіх,  хто  любить  гру  в  шашки,  хто  мріє  стати  гравцем  на  міжнародних  турнірах  запрошуємо  в  центральну  міську  бібліотеку,  що  по  вул. Артема, 28,

Категория: Масові заходи | Просмотров: 698 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.01.2015 | Комментарии (0)

         22 января 2015 года в День Соборности Украины состоялось открытие библиотеки – филиала №2  Артемовской городской ЦБС (ул. Чайковского, 28)  после капитального ремонта.

В этот день с  рабочим визитом посетил библиотеку городской голова  А.А. Рева, благодаря которому и распахнула свои двери обновленная библиотека для  читателей.

В декабре 2014 года  был завершен  ремонт помещений, заменены системы отопления, освещения, сантехника, напольные покрытия, сделаны современные потолки,  а за счет средств спецфонда приобретена  мебель и установлена  система противопожарной сигнализации.

 Градоначальник с  большим интересом выслушал все пожелания и слова благодарности присутствующих за такой подарок жителям Западного микрорайона города. Мы надеемся, что в  такую библиотеку нашим читателям приятно будет приходить вновь и вновь, заниматься и проводить свой досуг,  а мы, библиотекари, в свою очередь, приложим  все усилия к тому, чтобы ни один читатель не остался без внимания.

 

Категория: Наші досягнення | Просмотров: 883 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.01.2015 | Комментарии (0)

      22 січня наша держава відзначає День Соборності та Свободи України. До цієї знаменної дати у всіх бібліотеках централізованої бібліотечної системи було організовано та проведено ряд інформаційно-масових заходів.

Урок державності «Живи, Україно, для слави і волі» для читачів 7-х класів ЗОШ №5 було проведено міською бібліотекою для дітей спільно з міським краєзнавчим музеєм. З    розповіді ведучих учні дізналися, яке морально-політичне значення мав акт злуки, що продемонстрував прагнення всіх українців до єднання в єдиній соборній   державі. Бібліотекарем було  зроблено бібліографічний огляд літератури, спеціаліст музею ознайомив з архівними документами з цієї теми, показав відеофільми. Діти декламували   вірші про Україну, державу, соборність. Закінчилася зустріч виконанням гімну України.

     Велике політичне та історичне значення об’єднання земель західної та центральної України в вільну соборну Україну знайшло відображення в матеріалах, які представлені на  книжковій виставці «За Україну, за її волю» в центральній міській бібліотеці. Спеціалісти бібліотеки ознайомили читачів з матеріалами виставки, які розкривають тернистий шлях держави до соборності: організацію головної української ради (1914р.), створення в 1918 р. Західної Української народної республіки (ЗУНР) та Української Галицької Армії. Діяльність Директорії – нового уряду української народної республіки та його бажання до об’єднання українських земель. Особливу увагу читачів бібліотекарі привернули до тексту універсалу Директорії, який засвідчував об’єднання Західно-Української народної республіки Галичини, Буковини, Закарпаття та Придніпрянської України. На виставці є матеріал про святкові урочистості, які пройшли в Києві на Софіївській площі 22 січня 1919 року в день ратифікації Акту Злуки. Один із розділів виставки розкриває духовне єднання українського народу в сучасній Україні для якого 22 січня залишилося в історії України як свято соборності України.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 781 | Добавил: AdministratoR | Дата: 26.01.2015 | Комментарии (0)