18:15
16 лютого – День єднання українського народу

16 лютого українці вдруге в історії відзначатимуть День єднання. Нове свято було оголошено Президентом минулого року через заяви, що саме цього дня розпочнеться повномасштабне російське вторгнення.

16 лютого 2022р. в Україні відбулась акція єднання згідно з Указом Президента України № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідаціїукраїнського суспільства».

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Акція була оголошена «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…».

В той день в усіх  населенних пунктах країни на вулиці вийшли українці, щоб показати усьому світові, що Україна - це єдина країна, що є така нація - українці, які готові захищати та відстоювати свою незалежність та самостійність.

24 лютого 2022р Рф все ж таки здійснила повномасштебне вторгнення в Україну,  але ця страшна подія ще більше згуртувала українці. Протягом року український народ чинить спротив російській навалі. Гинуть люди, українські міста та села руйнуються вщент, мільйони людей були вимушені покинути свої домівки, тисячі вже взагалі лишилися житла, роботи.

Але українці впевені, що разом переможуть, подолають наслідки ворожої агресії, відбудують та відновлять своє життя та свою країну.

Категорія: Оголошення | Переглядів: 95 | Додав: AdministratoR | Теги: Украіна, День єднання, Бахмут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]