12 квітня в  центральній міській бібліотеці сумісно з Артемівським Реріховським товариством, Артемівським краєзнавчим музеєм та відділом освіти була проведена святкова зустріч  «Усвідомлення культури – необхідна умова виховання». Вона була присвячена святкуванню Міжнародного дня Культури, який в свій час заснувала сім’я Реріхів, щоб акцентувати увагу суспільства на необхідності вивчення та збереження культурних цінностей людства. До заходу працівниками бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Спадщина сім'ї Реріхів». Приголомшила своєю красою виставка рукотворних виробів  - ляльок-оберегів, ляльок-мотанок.

         Музика Баха, твір якого на початку засідання виконала студентка-скрипалька АМУ ім. І Карабіца, налаштувала присутніх на філософське розуміння широкого кола питань. Велику увагу привернули представлені книги «Как любить детей» Ш.А. Амонашвілі та «Размышления» Д. Кимельфельда учня 9-го класу Московської школи. Ці книги та журнал «Культура и время» були передані в дар центральній міській бібліотеці в сподіваннях, що вони обов’язково знайдуть уважних та вдячних читачів.

 

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1700 | Добавил: Admin | Дата: 15.04.2010 | Комментарии (2)

Кожного року навесні традиційно до читачів бібліотек країни приходить Свято Книги. Це свято має назву – Тиждень дитячої та юнацької книги. У міській бібліотеці для дітей 22 березня відбулося свято відкриття Тижня дитячої та юнацької книги «Скарбниця знань – то  книга наймудріша».

У програмі свята звучали вірші про книгу, пісні із літературних мультфільмів. Учасники заходу продемонстрували театралізовані сюжети із улюблених дитячих книг, показали гумористичну замальовка «Один день у читальній залі бібліотеки».

Читачі та гості бібліотеки активно приймали участь у літературних вікторинах, мандрували сторінками улюблених казок.

Наприкінці свята відбулося вручення грамот і призів від обласної бібліотеки для дітей ім. Кірова. Меженна Іра, Смедляєва Іра та Корольова Юлія  були нагороджені грамотами за зайняте І-е  місце в обласному конкурсі «Я громадянин України».

Свято закінчилось записом нових читачів до бібліотеки та активним знайомством усіх присутніх із новими книгами, яскравими журналами, цікавими книжковими виставками, які були широко представлені в залах бібліотеки.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 6247 | Добавил: Admin | Дата: 26.03.2010 | Комментарии (0)

       19 березня в центральній міській бібліотеці пройшло чергове засідання клубу "Ліра". Година спілкування була присвячена Всесвітньому дню поезії.

       Провідний бібліотекар Ємець О.І. розповіла про історію виникнення цього свята, про місце поезії в житті суспільства і людини. Свої вірші читали Білецька В., Голенко Н., Ставрулова В., Щербаков І., Шендрик В.

        "Вільний мікрофон" дозволив присутнім читати свої улюблені вірші
класиків і сучасних поетів. Звучали пісні
у виконанні М. Кольцова, А. Лютова, творчого коллективу "Калинонька", тріо бандуристок Денисенко Л., Наумцева Н., Ващенко О.


До Вашої уваги фотоальбом.



Категория: Масові заходи | Просмотров: 1243 | Добавил: Admin | Дата: 24.03.2010 | Комментарии (1)

17 березня 2010 року на базі міської бібліотеки для дітей відбувся міжвідомчий семінар-конференція для бібліотекарів міських та шкільних бібліотек за темою «Духовне просвітництво читачів дитячих бібліотек на принципах християнської моралі».


Відкрила семінар директор централізованої бібліотечної системи Біленко Т. М.


        Про шляхи та методи формування духовного світу юних читачів йшлося у виступах гостей та бібліотекарів семінару.


Особливої урочистості роботі семінару надала присутність протоієрея храму Всіх Святих. Він благословив усіх присутніх  на цю благородну і нелегку справу - виховання у читачів християнських чеснот, висловив своє бачення проблем християнського виховання на сучасному етапі.


Глибокими за змістом, цікавими за формою, емоційними за подачею були лекції вчителя української мови та літератури ЗОШ №5 Лисюк Н.В. «Християнські мотиви у творчості українських письменників» і викладача школи мистецтв Потужньої Л.С. «Християнський дух добра та милосердя в образотворчому мистецтві». Вони збагатили слухачів семінару цікавою інформацією про емоційний, слуховий і зоровий вплив художніх і образотворчих творів, що являють собою приклади морально-етичних основ християнства.


Змістовними були виступи  заступника директора централізованої бібліотечної системи по роботі з дітьми Лахнової Р.І. «Християнські моральні цінності, як система духовності людини», начальника відділу обслуговування  міської бібліотеки для дітей  Комісаренко Л.В. «Православні свята у міській бібліотеці для дітей», бібліотекаря  ЗОШ №2 Воловик І.О.  «Видатні педагоги про християнське виховання дітей», бібліотекаря  ЗОШ №7 Рахвальської А.Ф. «Християнське виховання у школі і сім’ї ».


Відбулося на семінарі і знайомство з новою збіркою поезій В.А. Ставрулової «Резонанс». Перший розділ цієї збірки  «Дорога до храму» - це вірші про православний Донбас, про духовне життя людини, віру в Бога.


Великий інтерес учасників семінару викликали книжкова виставка «Поговоримо про Бога», інформаційний перегляд «Православні свята».


В програмі семінару – святкова зустріч у Православній вітальні «Музика християнської душі».  Духовна музика і пісні урочисто і велично звучали у виконанні викладачів школи мистецтв.


Семінар збагатив учасників семінару корисними знаннями, глибокою інформацією та сучасним баченням методів християнського виховання читачів у бібліотеках.

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1905 | Добавил: Admin | Дата: 19.03.2010 | Комментарии (1)

         14 березня вперше відмічається День Православної книги. Це свято було засновано 25 грудня 2009 року Священним Синодом Російської Православної Церкви як щорічний, приурочений до дати випуску першої на Русі печатної книги Івана Федорова «Апостол», яка вийшла в світ 1 березня 1564 року (по старому стилю).

         В цей святковий день центральну міську бібліотеку відвідав протоієрей отець Костянтин, благочинний Артемівського округу. В рамках благодійної акції від імені духовенства міста та району Української православної церкви Московського патріархату були подаровані комплекти православної літератури. Благочинний отець Костянтин висловив надію, що ці книги будуть допомагати відкривати духовний потенціал читачів, які тягнуться до Бога. Біленко Т.М., директор ЦБС, від імені бібліотекарів та читачів подякувала за подарунок і запросила всіх присутніх познайомитися з книжковою виставкою «Православна книга – джерело духовності».

Категория: Масові заходи | Просмотров: 1225 | Добавил: Admin | Дата: 14.03.2010 | Комментарии (1)

« 1 2 ... 178 179 180 181 182 183 »